IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кобаяши размаза болид на Ferrari в Москва

Японецът бил подведен от мокрия асфалт (Видео)

Кобаяши размаза болид на Ferrari в Москва

Бившият пилот от Формула 1 размаза болид на Ferrari по време на демонстрация в Москва, пише Jalopnik.
Кобаяши размаза болид на Ferrari в Москва (Видео)
Снимка: f1banter

Камуи Кобаяши е бил нает от италианската компания, като единствената му задача е била да изкара стария болид от 2009 г. и да подгрее публиката по време на демонстрационно шоу в Москва. Дали заради лошите условия обаче, или заради пилотска грешка, японецът изтърва колата и я заби в предпазните ограждения. За радост пострадали няма.

Използваният болид е от серията F60, с който Скудерия се състезава в най-престижния пистов шампионат през 2009 г. - същата година, в която Кобаяши дебютира във Формула 1 с отбора на Toyota. Известният със своята агресивност пилот обяснил, че се е опитал да направи бърнаут на мокрия асфалт, изгубил е задницата и се врязал в мантинелата.

Кобаяши е на 26 години. След като замества Тимо Глок в продължение на две състезания през 2009 г., той преминава в отбора на Sauber, където кара до миналата година, когато напусна Формула 1, а неговото място бе заето от Естебан Гутиерес. В момента Кобаяши кара в Международния шампионат за издръжливост на FIA за отбора на AF Corse, които се състезават в клас GTE Pro с Ferrari 458 Italia. Оттук е и връзката му с италианската компания.
 

Тагове: f1 ferrari
0 от 500