IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новия Seat Leon комби

Говори се, че ще има Cupra версия

Първи снимки на новия Seat Leon комби

В интернет се появиха първите неофициални снимки на Seat Leon ST, който ще дебютира през септември на автосалона във Франкфурт.
Първи снимки на новия Seat Leon комби
Новата комби версия излиза година след премиерата на новия хечбек Leon с пет врати и няколко месеца след появата на неговата триврата версия. От компанията съобщават, че ST версията може да побере 587 литра багаж, което е с няколко литра по-малко от възможностите на Golf VII Variant (605 литра) и Octavia Combi (610 литра).
Първи снимки на новия Seat Leon комби
Разликите в дизайна се изчерпват с издълженото купе, рейките за монтиране на багажник на покрива,  както и различния външен вид на джантите. В задната част се забелязват по-закръглени и по-големи стопове в сравнение с тези на хечбека. Това е обичайна практика на концерна Volkswagen Group, койт оне разработва изцяло нови стопове за своите комбита - подобна политика може да се забележи и в Golf Variant и Octavia Combi.
Първи снимки на новия Seat Leon комби
Двигателната гама ще бъде запазена непроменена от другите два варианта на Leon. Очакваме 1.2 TSI двигател с 86 к.с., 1.8 TSI със 180 к.с., както и дизеловите 1.6 и 2.0 TDI с мощност от 90 до 184 к.с.

Матиас Рабе от отдела по проучването и разработката на Seat потвърди, че Leon ST ще се предлага и с десен волан, както и с двойно задвижване с 4MOTION системата на Golf VII. Рабе оповести оше, че до края на годината ще бъде представена горещата версия Leon Cupra във вариант с три и пет врати. Cupra ST засега е под въпрос.

Снимки: Autoforum.cz

Тагове: seat leon volkswagen group
0 от 500