IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пазарът в Русия става №1 в Европа до 2020 г.

Проучването е на американска изследователска агенция

Пазарът в Русия става №1 в Европа до 2020 г.

Руският автомобилен пазар ще стане №1 в Европа през 2020 г., когато ще успее да измести от тази позиция германския. Това твърди изследване на американската компания Boston Consulting Group, цитирано от агенция Reuters.
Пазарът в Русия става №1 в Европа до 2020 г.
Според изследването това се дължи на факта, че в момента в Русия на 1000 души се падат по едва 290 автомобила, докато показателите за Западна Европа са 560 машини.

Освен че Русия ще излезе на първо място по продажби на Стария континент след 7 години, тя ще успее да се нареди и сред първите 5 в света, като ще отстъпва единствено на Китай, САЩ, Бразилия и Индия.

Експертите от Boston Consulting Group подкрепят тази своя прогноза с факта, че пазарът на автомобили в Европа продължава да се срива, като през май тази година достигна нивото от 1993 г. В Русия също има спад на продажбите, но той е по-малък от европейския. Очаква се през тази година на територията на страната да бъдат произведени над 3.3 млн. автомобила, което е с 1 млн. повече от 2012 г.

Очакванията са ръстът при продажбите на нови автомобили в Русия да достигне своя връх след около 10-15 години. Броят на чуждите фирми, които сглобяват свои модели на територията на държавата, също се предвижда да върви нагоре.

Снимка: Reuters
 

0 от 500