IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Англичани подготвят електрическо спортно купе

Bluebird DC50 ще има 360 к.с. и ще ускорява като Porsche

Англичани подготвят електрическо спортно купе

Bluebird Performance Engineering имат намерение да представят електрически спортен автомобил и състезателен болид, който да участва в официалния шампионат на FIA - Formula E, който стартира официално догодина.
Англичани подготвят електрическо спортно купе
Уличният автомобил ще се казва DC50 и има за цел да почете петдесетата годишнина от рекорда за скорост на Доналд Кембъл. Британецът е единственият човек в света, който за една година чупи два рекорда за скорост – на земя и вода.

Двуместното купе има аеродинамичен дизайн и стъклен купол, вдъхновен от прототипите в Льо Ман. Създателите твърдят, че вратите се отварят нагоре с помощта на малки електромотори. Bluebird DC50 ще се предлага единствено в синия цвят от снимките.
Англичани подготвят електрическо спортно купе
Технически подробности липсват, но се предполага, че колата ще се задвижва от електромотор с мощност до 360 к.с. Интересна подробност е, че от компанията смело заявяват, че ускорението на колата може да бъде сравнено с това на Porsche, а максималният пробег с едно зареждане ще бъде 322 км.

Снимка: Bluebird


 


 

Тагове: bluebird
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Интересна подробност е, че от компанията смело заявяват, че ускорението на колата може да бъде сравнено с това на Porsche,...възможно е да има и по-голямо ускорение от поршето щом е електрическа...научете малко за електромоторите