IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперкола с късмет - Pagani Zonda на 1.1 млн. км.

Италианската кола е произведена през 1999 година, като е изминавала средно по 220 км. на ден

Суперкола с късмет - Pagani Zonda на 1.1 млн. км.

Нерядко пишем за търгове на автомобили, на които се предлагат суперколи с минимален пробег. Причината е, че често екзотичните автомобили се закупуват, за да бъдат продадени, след като цената им скочи. През това време те стоят скрити в гаражи, като се вадят оттам само, за да се поддържа техническото им състояние.

Оранжевият звяр от снимките и видеото обаче има коренно различна съдба. Той е суперавтомобил с късмет, тъй като вместо да стои в гараж, ежедневно демонстрира възможностите си на пътя.

Автомобилът излиза на пътя през 1999 година с една единствена цел - да бъде каран. Подлаган е на множество доработки, като до днес - 14 години по-късно, е навъртял общо над 1.1 млн. километра. Проста сметка показва, че е изминавал средно по 78 500 км. на година или по около 220 км. всеки ден.

Авторът на видеото, който имаше късмет да се повози на колата, пояснява че модификацията се нарича Nonno 760 и е втората произведена Pagani Zonda. Това е прототипът, който в Pagani използват за новите си разработки. Nonno означава "дядо" на италиански. В момента колата е оборудвана с двигател - V12 със 760 к.с., и купе от Zonda Cinque.



Видео: YouTube / Shmee150

Тагове: pagani zonda
0 от 500