IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ пуска цели 30 нови модела

Това трябва да стане през следващите 5 години

АвтоВАЗ пуска цели 30 нови модела

Волжският автомобилен завод планира през следващите 5 години да пусне цели 30 нови модела. Това обяви президентът на АвтоВАЗ Игор Комаров пред руски журналисти по време на икономически форум в Самара.
АвтоВАЗ пуска цели 30 нови модела
Той отказа да разкрие какви точно ще бъдат тези автомобили, но някои от тях станаха известни на медиите. Сред бъдещите нови модела са напълно обновената Lada Priora, която ще излезе в няколко модификации, хечбекът Lada Granta, както и Lada Kalina в по-евтина версия и ниски нива на оборудване.

Преди тях обаче ще се появи Lada Kalina във версия комби (на първата снимка), като нейното производство ще стартира още в средата на август в завода в Толиати. Първоначално този модел ще се продава само с най-високо ниво на оборудване, като предстои от компанията да обявят цената му. В момента хечбек версията на Kalina с автоматична скоростна кутия и 1.6-литров двигател с мощност 106 к.с. струва 9500 евро.
АвтоВАЗ пуска цели 30 нови модела
След тези модели АвтоВАЗ смята да започне производството на напълно нов всъдеход, чието ориентировъчно появяване на пазара е предвидено за 2017-2018 г. Този автомобил ще бъде изцяло руски проект, за разлика от друг кросовър, който компанията ще произвежда съвместно с Renault. Освен това французите ще помогнат на руснаците и за създаването на нов хечбек. Тези два модела ще бъдат изцяло в духа на концепта Lada xRay (на втората снимка), показан на изложението в Москва миналото лято.

Освен това АвтоВАЗ планира да започне сглобяване на още няколко модела, които ще се продават под марките Renault, Nissan и Datsun.

Снимки: АвтоВАЗ. Източник: rg.ru
 

Тагове: lada xray
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    Знам, че Карлос Гон е вери бест оф дъ вери бест, ама си мисля, че най-вероятно става въпрос за 28 модела на Рено, Нисан и Дачия с емблема на Лада, плюс нова Нива, плюс нова версия на Калина е равно на 30 нови модела.