IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes S-class с разход 3.1 л/100 км

Версията S500 Plug-in Hybrid ще бъде на пазара още тази година

Mercedes S-class с разход 3.1 л/100 км

Новото поколение на Mercedes S-class ще разполага с версия, която изразходва средно по само 3.1 л/100 км. Това съобщава английското издание Аutocar, повозвайки се на информация от приближени до компанията, присъствали на предпремиерата на модела в Торонто, Канада.
Mercedes S-class с разход 3.1 л/100 км
S500 Plug-in Hybrid по време на предпремиерата в Торонто

Въпросната версия ще носи името S500 Plug-in Hybrid. Става дума за хибриден автомобил, съчетаващ бензинов двигател, електромотор и комплект батерии, които могат да се зареждат от електропреносната мрежа.

Посочва се, че S500 Plug-in Hybrid ще отделя в атмосферата едва 70-75 г/км вредни СО2 емисии, като по този начин ще се нареди до лидера сред луксозните автомобили Porsche Panamera S E-Hybrid, при който нивата на вредни С02 емисии са 70 г/км.

Задвижващата система на Mercedes S500 Plug-in Hybrid съчетава бензинов V6 двигател, електромотор и пакет литиево-йонни батерии, поставени в задната част. Според информацията батериите се помещават багажника, което редуцира неговия обем.
Mercedes S-class с разход 3.1 л/100 км
Батериите и системата за зареждане на S500 Plug-in Hybrid

Все още не е известно с каква мощност разполага S500 Plug-in Hybrid, както и на кои пазари ще се предлага. Всички подробности трябва да бъдат разкрити по време на официалната премиера във Франкфурт.

Mercedes S500 Plug-in Hybrid ще бъде третата хибридна кола на германската марка, която ще се присъедини към бензин-електрическия S400 Hybrid и дизел-електрическия S300 BlueTec.

Mercedes е лидер по продажби на хибридни коли сред луксозните германски марки. През миналата година марката е продала 20 000 хибрида, повече от половината от които в Китай.

Снимки и информация: Аutocar

0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    BBT до bmw e60 ( преди 10 години )
    В автомобилен сайт, в статия за Mercedes, ти се хвалиш какво BMW караш и колко харчи, без някой да те е питал?! Сигурен ли си, че знаеш какво е селянин?! Мерцедес не ги мисли, S класата си е номер 1 и винаги ще бъде!
  • #28
    2 rate up comment 2 rate down comment
    bmw e60 ( преди 10 години )
    до 31594: Селянин е диагноза и не се определя от това къде си роден или живееш. Селското се носи в гените ако ще да си роден на жълтите павета. Такива като тебе са ми ясни, щом се хвалят с постиженията на други хора. Със сигурност има хора за които разхода на гориво не е от значение но Мердецес са преценили, че такива като твоя приятел са малко и виреят основно с бивши комунистически страни. Да аз карам 530д и ниския разход ми е важен иначе щях да си купя 5 литров бензинов V8.
  • #27
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Естет ( преди 10 години )
    Завистта е това, което ще ви убие! Завистта е тази, която ви пречи да живеете пълноценно! Това е статия за Mercedes S500 Plug-in Hybrid, ако не ви харесва Mercedes-Benz, спокойно можете да си пишете в теми за Lexus, Infiniti или BMW! Но да се упражнявате върху модел, който е въвел luxury cars сегмента и винаги е бил номер 1 в него, това вече дори не е смешно. Жалко е!
  • #26
    5 rate up comment 2 rate down comment
    31594 ( преди 10 години )
    Потребител с ник "bmw e60" говори за разход на гориво...И това ако не е ирония :-DP.S. За твое сведение, "байхуй" от село не кара S 63 AMG. Човек със сериозен IT бизнес и доход над 20К на месец може да си позволи 20 лева повече на 100 км. По твоята логика автомобили като Бугати, Ферари, Ламборджини и GTR-и въобще не трябва да се произвеждат - харчат много!Колкото до Анонимния, не не съм селянин, роден съм в София, но не деля хората на селяни и граждани! Или си човек, или не!
  • #25
    7 rate up comment 2 rate down comment
    bmw e60 ( преди 10 години )
    А и парите които ще изгори една стара S класа с 5 литра бензинов двигател ще са колкото цената на колата като нова за 300хил км. Не виждам колко трябва да си богат, че да не ти пука за това. Вероятно има и толкова богати но това не са масата от клиенти, така че разхода е важен
  • #24
    7 rate up comment 1 rate down comment
    bmw e60 ( преди 10 години )
    Немога да не коментирам *** изказване, че богати не ги интересувал разхода. Това че байхуй от някое село с златен ланец ти ги говорите тези неща не трябва да му вярваш, защото той тайно има газова в багажника. На запад хората освен, че не искат да си пращат парите при арабите, държавата изисква ниския разход, а и хората имат друго мислене и не искат техните коли да замърсяват природата. Така че за един богат човек е въпрос на чест колата му да не е димящ трактор.
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Богатото селянче с богатите съселяни и приятели се появи и почна пак да ръси мозъци че богатите не ги бил интересувал разхода.Село селооо даже не можеш и да си представиш колко много ги интересува.Говоря ти за чесно забогателите и тези с акъл в главата.За другите дето парите с далавери и кражби са ги изкарали не знам.Тях може да не ги вълнува защото не знаят стойността на парите и обикновено ако някъде не ги претрепят осъдят то в повечето случай бързо обедняват защото пръсват всичко.
  • #22
    2 rate up comment 9 rate down comment
    готин ( преди 10 години )
    ТИЯ,ОТ МЕРЦЕДЕС СА СУПЕР ИНЖЕНЕРИ Е ТАКИВА ДА ИМАШЕ 10 В Б....Я,ЩЕ Я ОПРАВЯТ ЗА ОТРИЦАТЕЛНО ВРЕМЕ,МНОГО МЕ КЕФЯТ ГЕРМАНЦИТЕ,АБЕ ВСИЧКО Е СУПЕР ПРИ ТЯХ
  • #21
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Богатите хора също се интересуват от разхода. Това, че имат пари съвсем не означава, че са глупави. Напротив!
  • #20
    4 rate up comment 5 rate down comment
    31594 ( преди 10 години )
    Кой ти каза, че лъжат? Ако не си тествал такъв автомобил, защо твърдиш, че лъжат?! Моята логика не е важна, но имам доста приятели, които имат премиум лимузини и за тях е все тая дали харчи 7 или 10 на 100, затова твърдя, че разходът на гориво не е чак толкова важен за автомобил, струваш над 130К лева! Ако не беше така, вместо 63 AMG или S8, щяха да си купуват S320 или 2.5 TDI V6!