IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors се отказва от купуване на акции от PSA

Според експерти, парите на концерна Peugeot-Citroen ще свършат до края на годината

General Motors се отказва от купуване на акции от PSA

General Motors се отказва от купуване на акции от PSAGeneral Motors се отказва от закупуването на част от акциите на френския концерн PSA, пише изданието TheMotorReport. Според него, американците са готови да инвестират средства в производителя на Peugeot и Citroen, но едва след като ситуацията около френската компания се стабилизира.

През миналата седмица стана ясно, че ръководството на Peugeot-Citroen е готово да продаде голяма част от активите си на концерна GM. По този начин контролът и управлението на компанията, които в този момент са в ръцете на семейството Пежо, щеше да премине в американския концерн.

Според агенция Reuters, французите са в доста сложна финансова ситуация. Оборотният капитал, с който разполага PSA, е достатъчен най-много до края на годината и затова трябва спешно да бъде увеличен. Само през 2012 г. французите са записали загуби от 5.01 млрд евро. За сравнение година по-рано PSA е отчел печалба от 588 млн. евро.

Снимка: Ройтерс

Тагове: general motors psa
0 от 500