IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW патентова i3

Поръчките за екологичното возило стартират след месец

BMW патентова i3

Новата екологична серия автомобили на BMW ще направи пазарната си премиера през тази година. Първият такъв модел - i3, е вече напълно готов и ще може да бъде поръчван от следващия месец. Това посочва френското издание Аutomobile-magazine, което е успяло да се сдобие със снимки на колата от патентното ведомство.
BMW патентова i3
От изображенията, на които е продуктовата версия на BMW i3, става ясно, че екологичната кола е запазила до голяма степен формите на концепцията от преди 2 години - компактно и високо купе с футуристичен дизайн. Не липсват обаче разлики, най-съществената от които се изразява в появата на задни врати. Те вероятно ще се отварят срещуположно на предните, улеснявайки достъпа до задните седалки.
BMW патентова i3
Промени по задвижването на BMW i3 не се очакват. Също като представените концепти, продуктовата версия ще може да бъде оборудвана с напълно електрически агрегат или електрически агрегат, подпомаган от бензинов генератор. В първият случай - без ДВГ, моделът има автономия между 130 и 160 километра, което го прави предложение основно за града. При версията с генератор пробегът с напълно заредени батерии и пълен резервоар с гориво достига 300 км.
BMW патентова i3
Аutomobile-magazine твърди, че поръчките за BMW i3 ще стартират още следващия месец. Началната цена за напълно електрическата версия е 40 800 евро, а тази с бензинов генератор започва от 44 300 евро.

Следващата кола от тази серия на BMW ще бъде i8.

Снимки и информация: Аutomobile-magazine

 

Тагове: bmw i3
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    spored men na tozi model prodajbite 6te sa blizki do 0...celiq trik e da imat ikonomi4en model s nulevi emisii, za da imat i super mo6ten model s ogromni emisii...predstoi seriq 8!za spravka v4era6nata statiq po temata za emisiite!
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    Всъщност i3 изглежда така, сякаш е сглобен от детайли на различни коли :)
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    А аз си мислех, че след като изритаха Крис Бенгъл, повече няма да има посредствен дизайн, но това нещо горе изглежда като глоксова работа на китайски студент втори глокс!
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Гошко ( преди 10 години )
    Добре бе, тия *** от ЕС нали пилат за екология, ниски емисии и ала бала, е защо изцяло електрическа кола струва кажи речи двойно, отколкото в САЩ? Ми да ги освободят от данъци мита. Значи те ти съдират две кожи за тоеа че не искаш да замръсяваш, за да могат за взимат огромни заплати и бонуси, а натяхните срещщи по върха, когато обсъждат екологични въпроси, отиват с мощни немски лимузини V8, V12 и обясняват на другите как не трябва да правят така. Егати и лицемерието!!!
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    tesla ( преди 10 години )
    Да, цените на Model S в Европа са доста по високи една от причините е, че тук не се предлага базовия модел, но аз говоря за цената и в САЩ.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ПП ( преди 10 години )
    Първо да кажа, че и за мен това е най-грозното БМВ за всички времена. Но за цената не си прав. В мобиле.де има само една еинствена Тесла ЕС и цената и е точно 99 900 Евро. Та разликата е повече от двойна както виждаш. Все пак не разбирам защо ел. колите трябва да са толкова грозни.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    tesla ( преди 10 години )
    Много е хубаво че BMW пуска ел. кола, но тази цена е просто убийствена. Като се има на предвид, че цената на Tesla Model S в САЩ е 55000 USD (42000 EUR) на какво основание i3 ще бъде с цена 40800 EUR:По-голям пробег ли има? (Tesla Model S - 320 km пробег)По-бърза ли е? (Tesla Model S - 0-97км/ч за 5.9s)По-практична ли е?По-удобна ли е? (2 врати + 2 половинки за i3)По-луксозна ли е?С такива продукти на такива цени няма да го бъде пазара на ел. колите в европа!
  • #1
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това със сигурност е най грозната кола в цялата история на БМВ! Техническите параметри са супер слаби, а цената.....над 80 000лв.!!??? Абе какво става с тая фирма? До скоро все хубави коли правеха, имаха и интересни прототипи, водородни двигатели... а сега изведнъж излизат с това нероразумение? Да не би от ВАГ да са ги купили тайно?