IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Арестуваха тираджия заради стрелба по коли в Германия

Полицаите смятат, че е отговорен за над 700 случая на стрелба по магистралите на федералната република

Арестуваха тираджия заради стрелба по коли в Германия

Германската полиция арестува шофьор на камион, за когото се смята, че е отговорен за над 700 случая на стрелба по магистралите на федералната република през последните пет години, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.
Арестуваха тираджия заради стрелба по коли в Германия
Снимка: Ройтерс

Федералната криминална служба съобщи, че вчера в Западна Германия е арестуван 57-годишен мъж, като от него са иззети огнестрелни оръжия. Службата уточни, че мъжът, чиято самоличност не се съобщава, е бил изправен пред съдия днес и му е постановена мярка задържане под стража, докато официално му бъдат повдигнати обвинения.

От средата на 2008 г. неизвестни лица стреляха на магистралите по камиони, превозващи автомобили, по други превозни средства и по крайпътни сгради. Миналия ноември властите увеличиха четворно - на 100 000 евро, размера на наградата за информация във връзка с инцидентите, заявявайки, че извършителят или извършителите са започнали да използват по-опасни оръжия.

При една от стрелбите пострада жена, докато шофираше автомобила си, припомня АП.

0 от 500