IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампион от NASCAR загина на състезание

Заради липса на спонсори Джейсън Лефлър кара в непопулярно състезание

Шампион от NASCAR загина на състезание

Двукратният шампион на NASCAR Джейсън Лефлър загина по време на състезание на овал в Ню Джърси, съобщи USA Today. Според изданието, инцидентът се е случил в сряда вечерта на 12 юни.
Шампион от NASCAR загина на състезание
Пилотът е участвал в т.н. "мръсни гонки" (б.а. - надпревара със стари автомобили на неасфалтирана писта) на трасето Bridgeport Speedway, чиято дължина е близо километър. Американецът се е движил на втора позиция, когато машината му на 2 пъти се е ударила в стената и се е разпаднала на парчета. Джейсън е бил изваден от отломките и веднага е закаран в близката болница. Там обаче лекарите само са констатирали смъртта на 37-годишния Лефлър.

Роденият в Лонг Бийл пилот започва да се състезава през 1997 г., като преминава през всички серии NASCAR. Записва 433 старта (общо 3 победи), като 73 от тях са в най-престижната надпревара - NASCAR Sprint Cup. На два пъти е шампион в по-ниското ниво - NASCAR Nationwide Series, където си спечелва прякора LeftTurne (ба. - Ляв завой). Има и 3 участия в сериите INDYCAR, където записва 17-о място в "500 мили на Индианаполис".

През 2013 г., заради липса на спонсори, Джейсън бе принуден да премине в по-слабо популярни надпревари. В последното си състезание той се е борил за общ награден фонд от $7000.

Снимка: Yahoo Blog Canada

Тагове: nascar
0 от 500