IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обяви сервизна акция за DSG трансмисиите си

Става дума за пазарите на Австралия и Нова Зеландия, където са засегнати автомобили от марките Volkswagen, Audi и Skoda

Volkswagen обяви сервизна акция за DSG трансмисиите си

Немската автомобилна компания Volkswagen обяви началото на сервизна акция за свои модели, оборудвани с автоматична трансмисия DSG. Тя засяга пазарите на Австралия и Нова Зеландия, където за проверка и ремонт са привикани автомобили от марките Volkswagen, Audi и Skoda, пише Аutocar.
Volkswagen обяви сервизна акция за DSG трансмисиите си
Първоначално сервизната акция е била обявена само за моделите на марката Volkswagen, но 24 часа по-късно се е появило аналогично съобщение за Audi и Skoda, сочи информацията. Не се съобщава точният брой на засегнатите коли, но сред тях присъстват моделите Caddy, Golf, Jetta, Polo и Passat, произведени между юни 2008 и септември 2011 година.

Акцията е стартирана след оплакване от клиенти на компанията в Австралия и Нова Зеландия, които са докладвали за загуба на мощност при техните коли. От Volkswagen уточняват, че евентуалният проблем се крие в електрониката на въпросната автоматична трансмисия със седем предавки и два съединителя.

Припомняме, че преди няколко месеца в Китай стартира сервизна акция заради аналогичен проблем. Тя засегна над 380 000 коли на немската компания. Тези автомобили са оборудвани със същата DSG трансмисия - DQ200, която обаче е произведена в Китай и се използва само за модели, предназначени за местния пазар. За останалите пазари, включително Австралия и Нова Зеландия, трансмисиите се произвеждат в Германия.

От немската автомобилна компания приканват всеки свой клиент, който има притеснение за проблем с DSG трансмисията, да се свърже с дилър на марката.

Тагове: dsg
0 от 500
  • #44
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Който се е опарил с една от трите марки, знае, че не само DSG са проблемни. И ръчните им скоростни кутии не са славят с добра издържливост.
  • #43
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да и японците признаха че Лексуса всъщност е евтина Тойота ха ха. Дошо е толкова глупав чак не се усеща. И като сравним сервизните Акции Тойота е около 1000 пъти по-голям ***. А съпоставени автомобилите на Двете Марки, моделчетата на Тойота са далеч зад ФВ като ниво на оборудване, екстри,двигатели.. Шкода и тя е пред Тойота. Като видя двигателите и екстрите на Тойота, тя е еквивалент на Дачия в Европа, може би за това имат сходни продажби на стария континент. Ако Дачия стъпи в САЩ, Тойота ще фалира.
  • #42
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ооо ФВ прави дервизна акция на 25000 автомобилааа.. Дошоо това гледам си го постнал навсякъде, явно ти звучи невероятно. Но вземи пи публикувай само от началото на тази година Тойота колко милиона коли прибра в сервизни акции заради дефектната си стока? Само преди 5 дена бе поредната акция къде прибраха новите Приуси и Лексуси за дефектни спирачки ха хаToyota Motor Corp. обяви поредната си сервизна акция за отстраняване на дефекти в новите си автомобили. Този път става дума за близо четвърт милион хибридни коли Toyota Prius и Lexus.
  • #41
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ` ( преди 10 години )
    ....ХА ХА ХА.....!!!!!
  • #40
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Шибостин Краснолюбов ( преди 10 години )
    Айде още една марка по пътя на ТРОШЛьОТА !
  • #39
    13 rate up comment 23 rate down comment
    Kотоошу ( преди 10 години )
    Днес продадох един Голф с ДСДЖИ , Е ПОВЯРВАЙТЕ КЛИЕНТА НАПРАВО СЕ ИЗУМИ ОТ ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА ПРЕДАВКИТЕ , ВСЕ ЕДНО ЧЕ Е БЕЗСТЕПЕНЕН , ТАКЪВ КОМФОРТ НА ПРЕВКЛЮЧВАНЕТО ИМА И ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ ОТ КАРАНЕТО.
  • #38
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Интересно в Европа и останалият свят кога.Кога ще ги натиснат да си оправят за ТЯХНА СМЕТКА кочините,които дори гаранцията не могат да минат без сериозен проблем?
  • #37
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Субаруфен ( преди 10 години )
    Някакъв анонимен по-долу се напъва да докаже че японците правят много сервизни акции. Ами това никой не го отрича бе балък, а при ВАГ всички дефекти се отстраняват за сметка на клиента. Или ти си мислиш че те нямат дефекти? Интересно е дали в Европа ще има сервизна акция на ВАГ по случая или ще се ограничат до Австралия, Нова Зеландия и Луната?
  • #36
    21 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Сега следва и акция за TSI моторите им :))))И както някои от болните фенове може да каже, ето пак Тойота са пионер в областта, те първи започнаха със сервизнте акции... :))))
  • #35
    11 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 10 години )
    Ha,setiha se nai-posle,kogato i slepcite znaeha tova!