IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работници на Fiat обезобразиха нови коли в знак на протест

Служители от завода на компанията в Сърбия протестират срещу ниските си заплати

Работници на Fiat обезобразиха нови коли в знак на протест

Работници от завода на Fiat в Крагуевац (Сър) изразиха по доста нетрадиционен начин протеста си срещу ниското заплащане, съобщи вестник "Вечерние новости".
Работници на Fiat обезобразиха нови коли в знак на протест
Първоначално служителите се обърнали с молба към ръководството на завода, но след като не им било обърнато внимание, предприели нестандартни мерки. Те написали своите искания, но не на хартия, а на готовата продукция - току-що произведени Fiat 500L. А вместо флумастери и химикали използвали отверки, като по този начин обезобразили каросериите на автомобилите.

Основното искане на протестиращите е да им бъдат повишени заплатите. Другият голям проблем, според тях, е забраната за пушене по време на почивките, която им е наложена от ръководителите на завода. Засега няма официална позиция от страна на компанията или на мениджърите на предприятието.

Заводът в Крагуевац сглобява автомобили по лиценз на Fiat още от 1953 г. По-късно вместо машини с италианската марка, в него се произвеждат местните марки Zastava и Yugo. Преди 5 години Fiat стана собственик на предприятието, като първият модел, който започна да се сглобява в него бе Punto. Пез миналата година стартира и производството на Fiat 500L.

Снимка: "Вечерние новости"

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Статията е неточна, ако човек прочете съобщенията в чужди медии, навсякъде се говори за един служител, а не за служители. При това положение нищо чудно да става въпрос и за психически проблеми...
  • #8
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    сърбите са едни от най големите мизерници и наши душмани.мразят ни и в червата си.това е държавата която веднага след освобождението от турско ни напада за да завземе наши територии от младата ни и слаба още държава.винаги са гледали да ни прецакат.мръсни и долни душици са но се правят на приятели.работниците им да си налягат парцалите че при 30% безработица там веднага ще има кой да ги замести.
  • #7
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Lepa Brena ( преди 10 години )
    Srabska gad mrasna! Voinata svar6i, a o6te ima partizani...
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Batito ( преди 10 години )
    Сега да няма пуши *урец
  • #5
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Жермани TheConqueror ( преди 10 години )
    В немските заводи нема такива тъпотии. Работят за будещето на преми ум марките-гиганти. Да! Същите гиганти с ненадминати технологии (предимно не-хибридни)
  • #4
    24 rate up comment 8 rate down comment
    левски ( преди 10 години )
    винаги съм уважавал сърбите,ние да се замислим,365 дни на работа,без право дори да си помислим за недоволство,но тъй като сме тъпкани 500 години тук е станало рай за бизнес експлоататрите,в момента сърбите са на нашия хал че и по зле,но това не пречи те да бъдат горди,браво братя сърби
  • #3
    25 rate up comment 7 rate down comment
    zoom in ( преди 10 години )
    Само да споделя, че Сърбия в момента е поела изцяло осигуровките на работниците в този завод, само и само ФИАТ да останат да си сглобяват там колите. Тези работници нямат никакъв шанс - ако се вдигнат още малко разходите заради тях, на ФИАТ ще им излезе по-евтино да се разкарат от там.
  • #2
    45 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    резултат на което въпросните работници ще си пушат на воля колкото си искат...но вече като безработни.
  • #1
    21 rate up comment 15 rate down comment
    SD ( преди 10 години )
    Така трябва. БРАВО !!!