IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover се отказва от Freelander

Бъдещите всъдеходи от модела минават в линията на Discovery

Land Rover се отказва от Freelander

Наследникът на Land Rover Freelander няма да се продава под същото име, съобщиха от централата на компанията. Моделът ще влезе в състава на линията Discovery, съобщава изданието Autocar, което се позовава на собствени източници.
Land Rover се отказва от Freelander
За първи път модел с името Freelander се появи през 1997 г. На пазара в САЩ всъдеход с такова название не се продава още от 2006 г., когато излезе второто поколение на модела. Сега Freelander и Discovery се предлагат в Щатите съответно като LR2 и LR4.

Експертите смятат, че с този ход в Land Rover са решили да се избавят от излишните марки, като намаляват моделната гама. Един от топ-мениджърите на компанията Джон Едуардси обяви, че компанията вече ще залага само на три култови марки -  Range Rover, Discovery и Defender.

В случая Freelander е излишен, но той ще има наследник. Всъдеходът ще бъде построен на удължената платформа на Evoque - Premium Lightweight Architecture (D7), като се очаква да бъде готов догодина. По предварителни данни, в гамата на бъдещето Discovery ще влязат 4 модификации. Две от тях – с 5 и 7 места, ще заменят сегашния Freelander, а другите две ще заемат мястото на настоящия Discovery.

В Land Rover не изключват възможността и за пускането на компактен кросовър, чиято дължина няма да превишава 4 метра. Що се касае до двигателите, бъдещите Discovery ще разчитат на 4-цилиндрови агрегати от новото семейство AJ-200, като един от тях ще има механичен компресор.

Снимка: Land Rover

Тагове: freelander discovery
0 от 500