IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati Levante ще се произвежда в Италия

Компанията иска да избегне сравненията с Jeep Grand Cherokee

Maserati Levante ще се произвежда в Италия

Maserati изнесе допълнителна информация за своя кросовър Levante. С нея италианците искат да убедят феновете си, че моделът ще бъде коренно различен от Jeep Grand Cherokee, както и че ще споделя част от двигателите и технологиите на Quattroporte и Ghibli.
Maserati Levante ще се произвежда в Италия
Както вече стана ясно, моделът ще бъде вдъхновен от визията на концепта Kubang. Той ще бъде изграден върху нова платформа, а голяма част от купето ще бъде алуминиева. На борда можем да очакваме електроника, позната от моделите на Chrysler.

Двигателната гама на Levante ще се състои от два бензинови и един дизелов агрегат. Базовият модел ще разполага с 3.0 V6 турбодизел с мощност 275 к.с. и 600 Нм максимален въртящ момент, а по-нагоре в йерархията ще бъдат разположени бензинови версии с 3.0 V6 туин-турбо (410 к.с.; 550 Нм) и 3.8 V8 отново с две турбини и мощност 530 к.с. и 710 Нм.

Всички модификации ще използват 8-степенната автоматична скоростна кутия на компанията. Тя ще изпраща мощността към четирите гуми през модифицирана версия на познатата ни от други модели на Maserati система за двойно задвижване.

Припомняме, че първоначалният план на Maserati беше да сглобява Levante в Детройт, но силно завишеното търсене на Grand Cherokee, който се асемблира в същата фабрика, принуди екипът на компанията да локализира производството в Италия.

Снимки: Worldcarfans

Тагове: fiat chrysler maserati kubang
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    FuFe ( преди 10 години )
    Горките Мазерати, заради задниците във Ферари, който се опитват да се правят на много праволинейни, сега Мазерати ще правят СУВ-ове и седани. Иначе ония жабар луда ди чесън се прави на много голям: "ние така", "ние онака", "ние ще", "ние няма да"... ФИЯТ е най-скапания концерн в света с най-калпавото качество и най-високи цени.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Грешка... Мазерати беше сред изключенията... :)
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да, в Италия е по-добре. Това, което не е добре е,че и Мазерати пуска селскостопанска техника въобще. Очеведно "агро" настроенията се засилват :( Не, че не лици по всичко, което ни заобикаля. Мазерати, все пак и все още, е сред изключенията!!!
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И по-добре.Много от хората в Европа искат да карат оригинално и стилно италианско творение , а не префасониран американски трактор предназначен заедно с немските еквиваленти за агробизнесмените в Аризона и Врачанско.