IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легенда от NASCAR сложи край на живота си

Дик Трикъл се е самоубил заради непоносима болка в гърдите, твърди брат му

Легенда от NASCAR сложи край на живота си

Бившият пилот от NASCAR Дик Трикъл е бил намерен мъртъв до пикапа си в четвъртък, съобщават властите в Северна Каролина, САЩ. Според информацията, Трикъл, който беше на 71 години, се е самоубил с огнестрелно оръжие в главата, като преди това се е обадил в полицията и е предупредил, че властите могат да открият трупа му в близост до местно гробище.
Дик Трикъл сe самоуби
„Дик беше легенда в моторспорт средите и по специално в родния си щат Уисконсин, където беше фаворит в битката за фенове. Личности като Дик Трикъл помогнаха на NASCAR да се превърне в това, което е. Много ще ни липсва,“ заяви председателят на състезателните серии Брайън Франс.

Според братът на Трикъл, причина за взимането на крайното решение, е силна болка в областта на гърдите. Тя мъчела пилота ежедневно, а лекарите така и не успели да разберат какво я причинява. Чък Трикъл разбрал колко е сериозно положението, когато един ден брат му го предупредил, че не знае колко още ще издържи.
Легенда от NASCAR сложи край на живота си
Зад гърба си Дик Трикъл има около 2200 състезания, по време на които е изминал над един милион състезателни обиколки и над 1200 победи. Той е най-титулуваният пилот в шорт-трек състезания. Освен прякора „Дик“ (истинското му име е Ричард), Трикъл имаше и втори псевдоним – Белият рицар , заради цветовете на генералните му спонсори по това времеверигата магазини Super America.

Снимки: USAtoday

0 от 500