IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият Datsun

Първо изображение на бъдещия евтин модел на Nissan

Това е новият Datsun

Едно от основните оръжия на Nissan в борбата за надмощие на пазара в Индия ще бъде възродената марка Datsun. Официалната премиера на нейния първи модел е насрочена за 15 юли, но местни медии вече се сдобиха с негови снимки.
Това е новият Datsun
Според изданието Hindu Business Line, автомобилът (на снимката) ще носи името Datsun K2 и ще бъде базиран на V-платформата на Nissan, която в момента се използва за моделите Micra и Sunny.

Колкото до двигателя, на първо време К2 ще се предлага с 1.2-литров бензинов мотор и 5-степенна скоростна кутия. Предвижда се и версия с 1.0-литров агрегат с 3 цилиндъра. Тя ще разчита на двигателя HR 10, който е преработена версия на по-големия HR 12, поставян от Nissan на модела Micra.

Целта на К2 е да се пребори на пазара с Maruti Wagon R, Hyundai i10 и Chevrolet Spark. Той ще бъде последван от по-малък модел – I2, чиито конкуренти ще бъдат Maruti Suzuki Alto 800 и Hyundai Eon.

Дизайнът на машините е дело на инженерите от Renault-Nissan Technology и центъра на компанията в Ченай. Освен в Индия, автомобилът ще се произвежда още в Индонезия, Русия и Южна Африка.

Тагове: datsun
0 от 500