IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda официално потвърди връщането си във Формула 1

Японците ще доставят двигатели на тима на McLaren от 2015 г.

Honda официално потвърди връщането си във Формула 1

Компанията Honda официално е потвърдила завръщането си във Формула 1 през 2015 г.. Както съобщава изданието Autosport, японският производител няма да има собствен тим, а ще доставя двигатели на McLaren. В момента отборът от Уокинг използва мотори Mercedes-Benz.

Honda официално потвърди връщането си във Формула 1

Президентът на Honda Таканобу Ито обясни, че върху решението за завръщането във Формула 1 са повлияли новите правила, които влизат в сила догодина. Според новия технически регламент, отборите ще се откажат от досегашнните 2.4 литрови атмосферни V8 мотори в полза на турбо-агрегати с обем 1.6 литра. Освен с двигателя с вътрешно горене, болидите ще разполагат със система за рекуперация на енергията от спирачките - KERS.

Ито също така подчерта, че ориентирането към по-екологични двигатели съответства напълно на желанието на Honda да развива хибридни агрегати. Президентът на Honda допълва, че компанията му ще повиши компетентността на своите инженери, като ги прати на работа във Формула 1.

При предишното си участие в световния шампионат японската компания бе известна с честата ротация на сътрудниците си, за да може по-голяма част от тях да придобият опит от технологиите във Формула 1. Този подход никак не се харесваше на клиентите на Honda.

Снимка: Honda F1

0 от 500
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ще стане мноооого интересно :)
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    yes ( преди 10 години )
    да да да да да да и да. Там и е мястото!
  • #1
    26 rate up comment 2 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Японците имат голям опит в турбинирането на малки мотори и по принцип в строенето на малки мотори. Определено ще има какво да предложат през следващия сезон и нищо чудно да са много пред конглокенцията. Все пак Мерцедес не са никак опитни в малките двигатели. Рено има горе долу някакъв опит, но сравнено с Хонда са назад.