IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda официално потвърди връщането си във Формула 1

Японците ще доставят двигатели на тима на McLaren от 2015 г.

Honda официално потвърди връщането си във Формула 1

Компанията Honda официално е потвърдила завръщането си във Формула 1 през 2015 г.. Както съобщава изданието Autosport, японският производител няма да има собствен тим, а ще доставя двигатели на McLaren. В момента отборът от Уокинг използва мотори Mercedes-Benz.

Honda официално потвърди връщането си във Формула 1

Президентът на Honda Таканобу Ито обясни, че върху решението за завръщането във Формула 1 са повлияли новите правила, които влизат в сила догодина. Според новия технически регламент, отборите ще се откажат от досегашнните 2.4 литрови атмосферни V8 мотори в полза на турбо-агрегати с обем 1.6 литра. Освен с двигателя с вътрешно горене, болидите ще разполагат със система за рекуперация на енергията от спирачките - KERS.

Ито също така подчерта, че ориентирането към по-екологични двигатели съответства напълно на желанието на Honda да развива хибридни агрегати. Президентът на Honda допълва, че компанията му ще повиши компетентността на своите инженери, като ги прати на работа във Формула 1.

При предишното си участие в световния шампионат японската компания бе известна с честата ротация на сътрудниците си, за да може по-голяма част от тях да придобият опит от технологиите във Формула 1. Този подход никак не се харесваше на клиентите на Honda.

Снимка: Honda F1

0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 10 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Honda vlizat vav formula 1 s dvigatelia ot CRZ.ot 0 do 100 za 11.2s.Gigantiiiii
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Fenix ( преди 10 години )
    Mercedes нищо не оправиха - Брансън даде пари на Браун да купи екипа от Хонда за да не останат всички безработни. Сложиха му двг на Мерцедес, но основното е че ФИА разреши двойният им дифузьор и заради това смазаха конглокенцията. После Мерцедес купи отбора и се закотвиха на 4 място при конструктрукторите. Взимат специалисти от др. отбори на килограм и в отчаянието си взеха дори Хамилтън за рекордни пари обаче един пилот не може да направи нищо.
  • #11
    2 rate up comment 13 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Нищо не забравям. Казвам само факти. Хонда имаха скапан болид докато бяха отбор. Мерцедес ги оправи набързо. Самата статия казва истината - Хонда праща във F1 стажантите, което автоматично дава отговор на въпроса, защо Хонда нямат никакви успехи през последните години.
  • #10
    10 rate up comment 0 rate down comment
    ?!?!?! ( преди 10 години )
    На McLaren най-силните години бяха точно с HONDA!!! И да поправя единия анонимен , че тогава стартовете бяха по 16 на сезон и наистина в един сезон Сена и *** спечелиха 15 победи.
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Заедно Макларън и Хонда имат 5 години партньорство от 1988 до 1992, 80 Гран при старта, 53 полпозишъна, 44 победи, 30 най-бързи обиколки, 8 световни титли - при пилотите Аертон Сена (1988, 1990, 1991), *** (1989) и при конструкторите 1988, 1989, 1990 и 1991.
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    VTEC ( преди 10 години )
    Бъчва, май забравяш, че колата на Браун, с която Бътън смаза всички бе точо болида на Хонда. Факт е, че беше и с двигател на Мерцедес, който бе по-добър от този на Хонда, но се съмнявам само двигателят е допринесъл за доминацията на Браун в споменатия сезон.
  • #7
    1 rate up comment 21 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Видяхме какво направи Хонда със собствения си отбор - точно нищо. Махна се и Браун стана шампион. Така, че с нетърпение ще чакам повторното оттегляне на Хонда, за да имаме нов шампион :P Между другото, същото бе положението и при последното им сътрудничество с Макларън през деветдесетте - кръгла нула като автомобил.
  • #6
    15 rate up comment 3 rate down comment
    RRE и Germany ( преди 10 години )
    Няма такива *** като тия двамата НЯМАА
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Само да те светна именно рено вкарват в употреба турбо двигателите макар в началото да не никак успешни в времето стават доста добри. А и ако се има в предвид рали спорта рено имат maxi turbo което е било малолитражка с турбо и е бил един от най-добрите автомобили.
  • #4
    5 rate up comment 25 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Mnogo lo6a novina za fenovete na Mclaren