IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel се завръща в “Зеления ад”

Седем отбора с автомобили Astra OPC Cup вземат участие в 24-часовата надпревара

Opel се завръща в “Зеления ад”

“Opel is back” ("Opel се завръща") е мотото на участието на марката в 41-вото издание на 24-часовата надпревара на пистата Нюрбургринг, с което Opel отбелязва официалното си завръщане в рали-надпреварите и пистовите състезания.

По време на фестивала на моторните спортове на пистата Нюрбургринг очакваните около 200 000 посетители на събитието ще могат да видят 12-те състезателни коли Opel на частни отбори, сред които изцяло новия състезателен модел Astra OPC Cup и легендарната Manta.
Opel се завръща в “Зеления ад”
“Прояви като участието ни в 24-часовото състезание играят много важна роля в преориентацията на марката. С тяхна помощ ние профилираме много ясно образа на нашата компания, споделя д-р Томс Седран, член на управителния съвет на Adam Opel AG. - Ние стъпваме на много успешни традиции - преди всичко в масовия автомобилен спорт и партньорството с клиентски отбори. Няма друга автомобилна марка с толкова много на брой въодушевени почитатели около състезателните трасета колкото ние имаме около пистата Нюрбургринг. Наред със своя интерес и изисквания по отношение на върховите постижения в областта на динамиката и качеството, всички тези хора са земни, искрени и истински - точно както и марката Opel.”

В надпреварата ще вземат участие общо седем отбора с автомобили Astra OPC Cup, както и култовата Manta B, която ще вземе участие в класическото състезание за издръжливост за 13-ти път.
Opel се завръща в “Зеления ад”
Astra OPC Cup

Пистата Нюрбургринг не е непозната територия за Opel. На Северната отсечка марката е отбелязвала редица триумфални победи в пистовите надпревари за аматьори. При професионалистите, през 1993 година, пилотираната от Мануел Ройтер Calibra V6 спечели първото място в шампионата DTM (German Touring Masters), a след това и в наследилата го състезателна серия ITC с шампионската титла през 1996 година.

Сред другите бляскави моменти в състезателната кариера на марката на тази писта са шампионската титла при конструкторите в наследника на серията DTM/ITC в лицето на шампионата STW през 1998 година с модела Vectra и победата в генералното класиране в 24-часовото състезание на Нюрбургринг през 2003 година с модела Astra V8 Сoupé.
Opel се завръща в “Зеления ад”
Opel Manta B

Снимки и информация: Opel

Тагове: opel astra opc cup
0 от 500