IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M8 ще струва 250 000 евро

Карбоновата суперкола на баварците все още е под голям въпрос

BMW M8 ще струва 250 000 евро

Слуховете, че BMW готви собствена суперкола се появяват в световната преса периодично. Според последните данни, компанията M GmbH, която разработва спортните модели на баварците, все пак ще се опита да се пребори за създаването на подобна машина. Тя ще носи името М8 и ще струва около четвърт милион евро.
BMW M8 ще струва 250 000 евро
M1 Hommage. Снимка: BMW

Последната дума за подобно нещо ще има ръководителят на BMW Норберт Райтхофер. Изданието Car&Driver твърди, че шефът на баварците към момента не е много въодушевен от подобно идея. Според него, бензинова суперкола не се вписва в стратегията за развитие на бранда, тъй като BMW се ориентира към използването на алтернативни източници на енергия.

От своя страна шефът на M GmbH – Фридрих Нитшке, е точно на обратното мнение. Той смята, че подобен автомобил ще повиши имиджа на бранда и ще се опита да убеди останалите членове на управата на концерна в правотата си.

Според Car&Driver, за създаването на М8 ще бъде използвана платформата на „екологичната” суперкола i8. Бензиновият модел обаче ще получи 4.4 литров двигател, който инженерите от M GmbH ще могат да форсират до 650 к.с. Каросерията на колата ще е от карбон, а скоростната кутия – 7-степенен автомат с двойно сцепление. Планира се теглото на М8 да бъде не повече от 1250 кг.

Ако проектът получи „зелена светлина”, то суперколата ще се появи на бял свят през 2016 г. Баварците вече са готови с примерна цена на разработката си – около 250 000 евро.

Припомняме, че баварците имат модел с името М8, макар и само прототип. Той е разработен през 1990 година, оборудван е с V12 двигател, но така и не се появява на бял свят. Още за този модел вижте ТУК.

Тагове: bmw m gmbh
0 от 500
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като забранят чалгата и изчезнат *** кой ще го купува този ***.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Става ясно,че от 23 г. БМВ "плаши" клиенти и конглокенция със страшни картинки и съчинени техн. данни-хем евтино, хем впечатляващо.А i8 му е достойния електроаналог-засега 3-та година.:)
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 11 години )
    samo 4e audi preoblqkoha gallardo, a BMW sami si pravqt razrabotkata...
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Задължително бе БМВ да изкарат супер кар, дори се забавиха страшно много. Дори ако не спечелят пари от нея или дори да са на загуба, това няма значение, тази кола ще е такава реклама на БМВ, че ще ги рекламира много повече от стотиците милиони, които пръскат всяка година за реклами. А за Р8 да това бе блестящ ход и също голяма реклама за Ауди и доколкото четох, сега щели да вадят някаква още по-спортна кола. А Мерцедес си имат SLR
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Д ( преди 11 години )
    Само че Аудито е Ауди, а БМВ-то ще е БМВ :)Това е приятелска закачка, естествено!