IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat остана без части

Италианците преустановяват работа в два от заводите си заради забавени доставки

Fiat остана без части

Fiat остана без части
От Fiat обявиха, че два от заводите на компанията временно ще преустановяват дейността си. Това се налага заради забавена доставка на пластмасови интериорни части, за които отговаря външната компания Selmat Group. Засегнати са центровете в Сърбия, където се сглобява 500L, както и в Торино, откъдето излиза новото Maserati Quattroporte.

Подобни мерки взима и производителят на камиони и трактори Fiat Industrial, който също ползва услугите на Selmat. Проблемът с доставките от компанията не са новост за Fiat, които по-рано през годината отново бяха принудени да забавят или да преустановят производството в някои от центровете си.

Ръководството на Fiat определи неизпълнението по договора, като "сериозен проблем, който ще нанесе значителни вреди на компанията."

Журналисти от Wall Street Journal съобщават, че не са успели да открият представители на Selmat Group за коментар.
Малко след появяването на информацията, акциите на Fiat поевтиняха с 0.4% до 4.83 евро за брой. При Fiat Industrial сривът е с близо процент до 8.80 евро за брой.

Снимка: Fiat
 

Тагове: fiat
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Докато ги сменят какво правим? А и всеки сериозен производител има по няколко доставчика. Ако ФИАТ имат само един, определено имат проблем. Но ми се струва, че всичко е *** работа. Искат да вземат някоя неустойка, да се оправдаят за ниското търсене на модели. Така правят всички западни фирми напоследък. От много години работя за подобни фирми от Германия. Просто е в кръвта им, търсейки дивиденти. Но не се отказват. даже засилват поръчките. Защо ли?
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Еми сменят ги и се свършва с драмата. Или огромни неустойки да има плащат и тва е. Несериозните компании и доставчици загиват и така трябва да е.