IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW увеличава „зелените” си модели

Дори моделите на BMW M GmbH ще покриват нормите на EU6

BMW увеличава „зелените” си модели

BMW официално обяви за готвеното от лятото на 2013 г. сериозно увеличение на моделите си, които ще отговарят на екологичните норми Euro6. Освен това германският производител съобщи за 5 нови версии, които вече ще се предлагат със системата за задвижване на четирите колела xDrive.
BMW увеличава „зелените” си модели
Още от лятото на 2013 година голяма част от оборудваните с бензинови TwinPower Turbo двигатели серийно ще покриват изискванията на влизащата в сила от септември 2014 година норма за вредни емисии EU6. В началото на моделната 2014 година BMW M автомобилите, както и шестцилиндровите модификации на BMW Z4 също ще отговарят на EU6. Успоредно с това се увеличава и броят на дизеловите модели, които – също серийно – ще бъдат оборудвани с технологията BMW BluePerformance и по този начин ще отговарят на изискванията на EU6.

Модификации с фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive вече ще има и при следните модели - BMW 118d (и в двете си версии – с 3 и с 5 врати), 318d Sedan и 318d Touring. Тези автомобили са снабдени с 2.0 литров дизелов мотор с мощност 141 к.с. С xDrive ще разполага и седанът 335d, който ще разчита на 3.0 литров дизел с мощност 313 к.с.

Освен това познатата 8-степенна автоматична трансмисия, която се поставя на автомобилите BMW, ще може да бъде поръчана с новата функция Launch Control, която досега се предлагаше само при автомобилите BMW M.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw xdrive euro6
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    По-хубав мотор от редови шестак на БМВ рядко ще срещнете! Не, че няма, има! Просто СААБ вече не са това, което са, Мерцедес също... какво остава? Само Мазда остана да се прави в Япония, но нямам наблюдения върху двигателите им, иначе ги хвалят. Та щом се отнася за мотори - БМВ-то си е БМВ!!
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    Ne samo ednolitrovia,no i 1.6,kakto i 2.0.Az ne ti govoria za V osmacite.Za6toto tam ve4e konkurenciata e jestoka i li4no za men pak ne sa nai-dobrite na BMW
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Има едни награди Двигател на годината. Вярно Форд спечели с 1л си Екобост, но в по-високите класове БМВ по традиция обират поне половината от тези награди. Но това си е твое мнение. Когато и специалистите дойдат на твоето мнение, тогава то ще стане вярно в по-широкия му смисъл.
  • #3
    0 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    Kolkoto i stranno da ti zvu4i za men sa Ford s Ecoboost seriata vav vsi4kite im raznovidnosti
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    И кой е лидера при бензиновите двигатели според теб?
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    BMW razpolaga s nai-dobrite diselovi dvigateli i avtomati4ni skorostni kutii,no mislia,4e pri benzinovite po4naha da gubiat liderstvoto si