IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не продавайте стария си джип!

Цената на класически всъдеходи стремглаво расте, твърдят застрахователи

Не продавайте стария си джип!

Ако имате класически и запазен всъдеход от 70-те и 80-те години на миналия век, не бързайте да се разделяте с него. Напълно възможно е след няколко години, той да струва сериозна сума пари.
Не продавайте стария си джип!
Това е прогнозата на американската застрахователна компания Hagerty Insurance, според която цените на подобни автомобили растат стремглаво, тъй като голяма част от тях стават обект на сериозен интерес от страна на колекционерите на ретро-автомобили.
Не продавайте стария си джип!
Според статистиката на Hagerty Insurance, класическите всъдеходи започват да се ползват с все по-голяма популярност сред ентусиастите. Дълго време подобни модели бяха останали на заден план, отстъпвайки място на роудстърите и луксозните седани, но сега нещата се променят.

Доказателство за това е, че през последните няколко месеца, на различни аукциони по цял свят, класически всъдеходи, макар и на сериозна възраст, се продават за доста прилични суми. Например, през януари на аукцион в Шотландия са продадени 11 класически Toyota Land Cruiser, като за един от тях – модел FJ-40 от 1981 г., са платени $88 000.
Не продавайте стария си джип!
Най-голям интерес има именно към Toyota Land Cruiser – за последните 5 години той е нараснал с 202%. Увеличава се популярността и на Jeep от 70-те и 80-те години (93%), на Ford Bronco (86%) и на първите джипове американско производство - International Scouts. Те се произвеждат от 1961 до 1980 г, а интересът към тях е скочил с 85%.
Не продавайте стария си джип!
Според президента на Hagerty - МакКил Хагърти, това се дължи на факта, че повечето подобни автомобили изглеждат доста елитни. Освен посочените по-горе модели, добре се котират и първото и второто поколение на Land Rover. А някои от най-запалените колекционери са склонни да платят сериозни пари дори за Lada Niva от 70-те години на миналия век.

Снимки: autowp.ru
 

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Klasika ( преди 11 години )
    Какво да кажа,виждам само хубави неща !А пък Нивата-та с 4-ри врати,ако някой се е постарал да и сложи метан с чип който струва 160 лв.,и служи да лъже компютъра все едно не е на метан за да върви....,е това вече няма да има цена.Всички тези джипове са страхотни.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    До майната със сервизните акции:Майна - колко пари взе да мажеш под всяка статия - голям *** си чесно!
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ооо котьо ( преди 11 години )
    Toyota-та е официална реплика на Jeep Wrangler , който е СВЕТОВНА Klasika.....!! Не като нашия,....... МЕНТЕ !!!
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 11 години )
    qki snimki, az 4ekam noviq defender!!!na poslednata snimka nivea-ta mi e nabor! verno ve4e sum s kolekcionerska stoinost! nqkoq kolekcionerka s golemi...vazmojnosti da me izkolekcionira!!!
  • #3
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Симурджан Амброзиевф ( преди 11 години )
    ААА Виждам тойота ! и НЕ мерси нямам време за сервизни акции всяка седмица !
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    blah ( преди 11 години )
    като става въпрос за джипки дизайн не е най-подходящо за сравнение, бронко и скаут нямат много общо технически, все пак едното е правено от производител на трактори... Също така и бронко излиза около 10 години след скаута, така че по-скоро просто такива са били тенденциите, отколкото форд да са крали от интернешънъл или обратното (и то пък дизайн...)
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Я сега някой спец да каже, дизайна на червения джип(1967) краден ли е от синия(1966), щото имат кръгли фарове, еднакви по форма брони, бели покриви и по две врати с еднакви дръжки...