IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel подменя 80% от моторите си

До 2016 г. компанията ще пусне 13 напълно нови агрегата

Opel подменя 80% от моторите си

Opel смяна през следващите 3 години да ревизира гамата си двигателите, като ще я подмени на 80 %. До 2016 г. германският производител ще представи 13 нови мотора, които ще бъдат по-мощни, по-икономични и по-екологични от сегашните агрегати, съобщава Autoblog.
Opel подменя 80% от моторите си
Два от новите двигатели ще се появят на модели на Opel още през тази година. Единият от тях е 1.6 литров бензинов турбо-мотор от семейството SIDI, който в зависимост от модификацията си развива между 170 к.с. (280 Нм въртящ момент) и 200 к.с. (300 Нм). Неговата икономичност на гориво в сравнение с предишните аналози със същата мощност е подобрена с 13%, а ускорението от 80 до 120 км/ч е с 20% по-бързо. Един от първите модели, на който ще се постави този мотор, е кабриолетът Cascada.

Вторият нов агрегат е 1.6 литров дизел CDTI (на снимката) с алуминиев блок на цилиндрите. Той заменя в гамата досегашните 1.7 и 2.0 литрови двигатели на същото гориво. Първи с новия дизел ще се обзаведе минивана Zafira Tourer, който наскоро получи и 2.0 литров би-турбо мотор с мощност 195 к.с.

Агрегатът 1.6 CDTI развива 136 к.с. и 320 Нм въртящ момент. По думите на представители на Opel, особено внимание при разработката му е обърнато на намаляването на шумовете и вибрациите. От компанията твърдят, че това е най-тихият 4-цилиндров дизелов мотор.

Освен това Opel пуска и нови скоростни кутии, предназначени за моделите, чиито двигатели имат въртящ момент по-голям от 130 Нм. Съвременните 5 и 6-степенни механични трансмисии ще получат Adam, Corsa, Meriva, Mokka, Astra, Antara, Zafira и Insignia.

Първите два хечбека ще разполагат с нов автомат, а за компактните модели на Opel с мотори, чиито въртящ момент не превишава 235 Нм, ще бъде разработена още една механична 6-степенна трансмисия, която ще бъде по-лека от аналозите си, сочи информацията.

Снимка: Opel

0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    след като 80% от каращите Опел вече смениха по един двигател . До преди 3 г. карах Брава , беше си ОК , не нещо страхотно , но нормална кола . По-широка , с по-голям багажник , по-бърза и по-стабилна от Голф , за по-малко пари
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    fito ( преди 11 години )
    Бравото си е готина колица,и си я карат само през уикендите ,за разходки, а не като работен кон и смлян от работа Голф.
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Виж в mobile.de.Fiat Bravo масово ги продават под 100 000 км., а Golf е късмет да намериш под 300 000 км.Ако някой фиат стигне 300 000 км., ще го пишат в Гинес.
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Opel ще станат добри ако спрат да слагат едноднвките-двигатели от Фиат.FIAT-европейското менте.
  • #15
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Форд и Опел са много хубави марки. Вярно, че всички нови коли са ужасно грозни, но Фиеста и Корса дори и днес изглеждат сравнително добре. Е, не са приятни като Корса С и Фиеста 01-06, но са добре изглеждащи на фона на клонингите с изопнати фарове и издути врати.
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хлОпел,колкото и бързи мотори да направи,ръждата винаги ще го стигне.
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 години )
    Това, че Фиат са "трошки" от някоя класация ли го знаеш или си карал нов такъв?
  • #12
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ако е вярно, и Опел ще се бъгнат, с тия трошки от Фиат.
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 11 години )
    Нещо се бъгна:The new 1.6 CDTI ECOTEC diesel and its innovative engine control unit have been entirely developed in-house by a global team of engineers in Turin,R
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 11 години )
    Цитат от сайта на Опел:The new 1.6 CDTI ECOTEC diesel and its innovative engine control unit have been entirely developed in-house by a global team of engineers in Turin, R