IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti Veyron Super Sport си върна титлата

Експерти промениха решението на Книгата на Рекордите Гинес

Bugatti Veyron Super Sport си върна титлата

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport отново е най-бързият сериен автомобил на планетата. Тази титла бе отнета на суперколата само преди няколко седмици, след като се оказа, че рекордът за най-висока скорост от 431.07 км/ч е поставен в разрез с правилата – машината, която я е постигнала, не разполага с ограничител на скоростта, който е налице при серийната версия.
Bugatti Veyron 16.4 Super Sport си върна титлата
От Книгата на Рекордите обаче предприеха ново разследване на случилото се, като за него бяха поканени независими експерти. Те разгледаха всички обстоятелства около поставянето най-доброто постижение за скорост и прецениха, че ограничителят, който е налице при серийната версия на машината, „не представлява изменение във фундаменталния дизайн или в двигателя на автомобила”.

Така титлата на Bugatti Veyron 16.4 Super Sport бе върната, въпреки опита на британското издание Sunday Times да докаже, че автомобилът не отговаря на необходимите изисквания.

Снимка: Bugatti
 

0 от 500
  • #1
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тия британци са мръсни завистливи коп*ленца. Ограничителят е поставен очевидно за безопаснот , но колата явно го може това което се оспорва!