IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пистов дебют за Alpine A450

Болидът завърши 4-ти, след като състезанието бе прекратено заради силен дъжд

Пистов дебют за Alpine A450

Пистов дебют за Alpine A450
Състезателният дебют на Alpine A450, 35 години след триумфа на марката на „Льо Ман“ през 1978, бе белязан от силен дъжд.

В първата свободна тренировка пилотите на Signatech-Alpine – Нелсън Панчиатичи и Пиер Раг, записаха най-доброто време, работейки с отбора по настройките на новия Alpine A450 за мокрите условия. Те бяха с второ най-добро време във втората свободна тренировка. Така Панчиатичи класира Alpine A450 на втора стартова редица за състезанието.

Пистата бе суха при развяването на флаговете за старта на състезанието, но бурята се разрази още по време на загряващата обиколка. Нелсън Панчиатичи и Alpine A450 стартираха от трета позиция с гуми Michelin за суха писта, и излязоха от първия завой като водачи на колоната. В края на първата обиколка на пистата излезе кола за сигурност. В края на петата обиколка Нелсън влезе в бокса и сложи гуми интермедия.

След като се върна отново на пистата на девета позиция, той започна да си пробива път през колоната и стигна до второ място, преди да предаде болида в ръцете на Пиер Раг.

Пиер се върна на пистата на пета позиция с мокри гуми на своя Alpine A450. Скоро той мина едно място напред, а след това колата за сигурност излезе на трасето за втори път.

Състезанието бе неутрализирано за час, тъй като на пистата имаше голямо количество вода. В крайна сметка рейс контролът реши да прекъсне надпреварата преди изтичане на плануваните три часа. Така позициите в момента на прекъсване на състезанието станаха и официални резултати.
Пистов дебют за Alpine A450
“Това бе много важен уикенд за всички в отбора, отбеляза Филип Сино, шеф на Signatech-Alpine. - Работихме много добре в подготовката за първото ни състезание и е много жалко, че този следобед бе толкова разочароващ. Пилотите ни се справиха добре да опазят Alpine A450 цял. За съжаление, ужасяващите условия промениха цялото лице на състезанието. Имахме стратегия, която можеше добре да се отплати, ако състезанието бе продължило цялата си дължина от три часа. Колата за сигурност и ранният червен флаг ни попречиха да се възползваме от нея.”

Крайно класиране:

1, Jota Sport (Долан/Tърви), 2:15:22,561 ч
2, Race Performance (Фрей/Ниедерхаузер)
3, Thiriet by TDS Racing (Тирие/Хирши)
4, Signatech Alpine (Раг/Пантиатичи) и т.н.

Следващ кръг: „Имола“, Италия (17-18 май).
 
Снимки: Renault

Тагове: alpine alpine a450
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    pepino358 ( преди 11 години )
    За какъв вид състезание за издражливост става въпрос и ако е от световния шампионат ще можем ли да го видим на спа или на ла сар за 24те часа :)