IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-грозната кола струва 3 млн. евро

Класацията е дело на американското издание Edmunds

Най-грозната кола струва 3 млн. евро

Американското издание Edmunds състави класация на 100-те най-грозни автомобили на всички времена, начело на която е най-новата суперкола на Lamborghini - Veneno.

"Най-грозната идея, която Lamborghini някога са реализирали - заявява Джон Хъфман - един от редакторите на изданието. - Veneno е най-лошото нещо от Италия след фашизма. За щастие са произведени са три такива коли, въпреки че и те са много".
Най-грозната кола струва 3 млн. евро
Припомняме, че Lamborghini Veneno бе представен за първи път на тазгодишното изложение в Женева. Автомобилът е създаден по случай 50-годишнината на марката и е произведен в само три екземпляра. Цената на всеки един от тях е 3 млн. евро, но въпреки това колата бе изкупена още преди да бъде представена.

Автомобилът се задвижва от атмосферен V12 двигател с мощност 750 к.с. Трансмисията е автоматична с два съединителя и седем степени, като задвижва четирите колела. Скорост от 100 км/час се достига за само 2.8 секунди, като колата продължава да набира чак до 355 км/час. А това я прави най-бързата в историята на Lamborghini.
Най-грозната кола струва 3 млн. евро
Пълната класация на 100-те най-грозни автомобили на всички времена ще бъде публикувана в някои от следващите броеве на изданието. Към момента е наличен само топ 10.

След първенеца Lamborghini Veneno са наредени Lincoln Versailles от 1977 г., Acura ZDX от 2010 г., Cadillac Deville от 1985 г., Pontiac Aztek от 2001 г., Fiat Multipla от 1998 г., Datsun F10 от 1974 г., Edsel от 1958 г., Bristol Blenheim от 1976 г. и BMW 7-Series от 2002 г.

Още за Lamborghini Veneno
 

Тагове: lamborghini veneno edmunds
0 от 500
  • #11
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Гошко ( преди 11 години )
    Ей така като викат, че била грозна, да видим колко ще струва след 10-15 години. Колата има такъв вид защото в дизайна е застъпена предимно аеродинамиката а не красотата. Колата е направена да се кара на писта, ако се загледате има сходства с прототипите които се правят за Льо Ман.
  • #10
    21 rate up comment 3 rate down comment
    ТОП 4 на Квазимодота ( преди 11 години )
    Pontiac Aztek 2001Fiat Multipla 1998Ssangyong Rodius 2005Ford Scorpio 2000Не са подредени по никакъв ред. Всичките 4 са толкова грозни, че автоматично се нареждат заедно на 1-во място.
  • #9
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Прекали ли са, с "пискюлите", малко на стрелбище от лунапарк прилича!!!
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Batito ( преди 11 години )
    Там всичките дали мислят така???
  • #7
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    Ламборгини винаги са ме кефели с изчистения си сдизайн, който едновременно е елегантен и груб. Това горе е прекалено футуристично и не се вписва в стила им. Ако не знае човек чия е колата трудно ще я свърже с Ламбо.
  • #6
    38 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Fiat Multipla определено е моя фаворит
  • #5
    39 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дошоо това ако е грозно не знам 20 годишния мечтан от теб Сивик какво е. Американска комплексарщина. БМВ 7-*** серия била грозна! Грозна е Королата а БМВ-то е супер яко. А това Ламборджини спокойно може да кандидатства за Батмобил в някой нов филм 3а Батман.
  • #4
    20 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хич па не е грозна, особено муцуната..., снегорин ли е , булдозер ли е?!
  • #3
    17 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Nai-groznata kola e iaponskata kola
  • #2
    29 rate up comment 8 rate down comment
    thebrainless ( преди 11 години )
    Че не е красавец - не е. Но има къде по-грозни коли. Отделно е провакативна и не приличаща на нищо друго, което е основният и плюс. Идеят ми е, че е малко пресилено изказването на Джон Хъфман (който и да е той)