IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Smart ForTwo ще е с румънски двигател

Градската малолитражка ще разчита на 0.9 литров мотор от Dacia

Новият Smart ForTwo ще е с румънски двигател

Румънската компания Dacia ще доставя бензиновите двигатели за следващото поколение на ситикара Smart ForTwo. Това съобщи директорът на компанията Renault Technology Romania Сорин Бусе пред журналисти.
Новият Smart ForTwo ще е с румънски двигател
Той разкри, че вече е подписан договор за сътрудничество между компанията Dacia, която е собственост на Renault-Nissan, и концерна Daimler. Контрактът предвижда румънският производител да достави на новия си партньор 3-цилиндровия двигател TCe H4.

Моторът е с обем 0.9 литра, мощността му е 90 к.с. и се произвежда в заводите на Dacia в Питещи и Миовени. Агрегатът отговаря на стандарта Euro 5 и се поставя на моделите Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway, както и на четвъртото поколение на Renault Clio. Агрегатът TCe H4 бе разработен, за да смени досегашните 1.6 литрови бензинови атмосферни мотори с мощност 85 и 105 к.с.

Освен на 3-цилиндровия мотор, следващият Smart ForTwo ще разчита също така на 4-цилиндрови агрегати и електрически двигател с мощност 90 к.с. Задвижването, което е към задната ос, ще става с механичната скоростна кутия или с роботизирана трансмисия.

Новото поколение на Smart ForTwo ще излезе на пазара веднага след официалния му дебют пред публика, който е насрочен за изложението във Франкфурт през септември.

Снимка и информация: Аutoevolution

Тагове: smart fortwo tce
0 от 500
  • #9
    13 rate up comment 2 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    Ееееех мечтая да стигнем Румънците.Поне тях да настигнем.Вече съм убеден ,че другите никога няма да настигнем ,поне Румънците да настигнем.
  • #8
    13 rate up comment 3 rate down comment
    § ( преди 11 години )
    до; Срам....Говорех през призмата на масовия потребител, лесно е когато имаш пари, и не ти се налага да се съобразяваш.Не всички са "баровци" в България, има и обикновени хора, не нападай всички, само защото не са преуспели като теб! Нали, за да блеснеш ти, трябва да има и такива като мен!!
  • #7
    1 rate up comment 18 rate down comment
    Срам ( преди 11 години )
    Това живот ли е да караш 15 годишен голф или 6 годишна дачия? И двете са кофи! *** сравнението! Явно визираш приятелите ти от гетото - ***
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Глобализация ( преди 11 години )
    Харесва - нехаресва, това е бъдещето. След 20 години и на самите мерцедеси двигателите ще са румънски. Точно както преди 50 години армани е правил всички дрехи в италия, сега 90% от продукцията се шие в китай и тайланд. Така след 20 години само S-класата ще е с двигател от германия, всички други от румъния.. Просто трябва да свикваме с това, точно както свикнахме да купуваме дрехи от китай и електроника масово с части от корея...
  • #5
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Многостранен талант, що е то....Dacia Sandero 2013 година, да победиш конКУРенцията едновременно Up,Polo и Golf до някъде......
  • #4
    22 rate up comment 6 rate down comment
    § ( преди 11 години )
    Новите Dacia, са супер, кой ще кара 15 годишен Golf, като може да кара 6 годишна Dacia, по качествена и с по-евтин поддръжка??? Видях на живо новите Logan/Sandero, ами страхотен автомобил!!!
  • #3
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мнго ясно с Дачия няма да е е менте немски ***.
  • #2
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мерцедес и Дачия с едни и същи мотори.Извинявайте, но защо да плащам тройна цена, като мога да си взема оригинал от Дачия.
  • #1
    35 rate up comment 3 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    А така, а ние българите с пръст в уста, защото сме имали много благоприятен бизнес климат за чуждите инвестиции