IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турбо-дизел с 2 цилиндъра за обновената Tata Nano

Турбината на мотора е производство на американската компания Garrett

Турбо-дизел с 2 цилиндъра за обновената Tata Nano

Индийската компания Tata ще пусне нова версия на Nano, която ще разполага с двуцилиндров дизелов мотор и ще се появи до края на годината, съобщи изданието Car.
Турбо-дизел с 2 цилиндъра за обновената Tata Nano
В момента производителят на най-евтиния автомобил в света е в много тежко положение заради намаленото търсене на неговите модели. По тази причина мощностите в завода в Сананд не се използват пълноценно и това кара шефовете на компанията да търсят варианти за излизане от кризата.

Очаква се дизеловото Nano да излезе на пазара веднага, след като се появи модификация на метан. Дизайнерите на Tata усилено работят върху фейслифта на модела, което означава, че дизеловата и метановата версии ще излязат в серия именно при него.

В същото време американската компания за производство на турбини – Garrett, разкри подробности за двигателя, на който ще разчитат в Tata. На своя сайт компанията показа снимка на турбината Garrett GT0632SZ. Тя ще се поставя на двуцилиндровия дизелов мотор 0.8L DICOR, който разполага със системата common rail. Мощността на агрегата е 30 кВт (40.8 к.с.) при 4000 об/мин.

Снимка: Garrett
 

Тагове: tata nano garrett
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    Те голямо постижение са направили, с турбо и комън рейл цели 40 к.с са извадили. Дано поне е икономично.
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Над 1 милиард бедни индийци и пак криза. Е, тоя свят не се развива добре. Ама кво се чудя. В БЪлгария не е ли така? Давай петнайсет годишната тройка, мани го това китайско изчадие на Гришата.