IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Единственото Lamborghini Pregunta се продава

Произведената преди 15 години суперкола е оценена на 1.6 млн. евро

Единственото Lamborghini Pregunta се продава

Концептуалната суперкола Lamborghini Pregunta, построена в един-единствен екземпляр, се продава. Автомобилът е оценен на 1.6 млн. евро, а с продажбата му се е заел френски дилър на марката, съобщава изданието Autodrome.
Единственото Lamborghini Pregunta се продава
Въпреки че е прототип, Pregunta (в превод от испански „Въпрос”) е напълно функционален автомобил. За първи път той се появява на автосалона в Париж през 1998 г. Това е последният концептуален модел на Lamborghini, преди компанията да бъде купена чрез Audi от концерна Volkswagen.

Автор на концепта е френското ателие за дизайн Heulliez, като самият автомобил е построен на олекотена платформа на Lamborghini Diablo и е сглобяван изцяло на ръка.

При създаването на дизайна неговите автори са черпили идеи от многоцелевия изтребител Dassault Rafale. В конструкцията на Pregunta са използвани най-модерните за времето си технологии от Формула 1.

Машината разполага с изцяло електронен приборен панел, произведен от компанията Mirelli-Magnet напълно в стила на болидите от Формула 1. Суперколата е снабдена и със система от видеокамери вместо традиционните огледала. Има също така навигационна система и стереосистема Alpine.

За задвижването си Lamborghini Pregunta разчита на 5.7 литров мотор с мощност 530 к.с. Суперколата достига до 333 км/ч за 20 секунди, като за това се нуждае от отсечка с дължина 1 км.

Снимки: Lamborghini
 

Тагове: lamborghini pregunta
0 от 500