IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti пуска само 8 бройки от Vitesse WRC

Най-бързият открит автомобил бе оценен на 2.4 млн. евро

Bugatti пуска само 8 бройки от Vitesse WRC

Специалната модификация на хиперколата Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse - WRC (World Record Convertible), която самият производител нарече „най-бързият открит автомобил на планетата”, ще бъде пусната в ограничен тираж от 8 бройки. Всяка от тях ще струва 2.4 млн. евро, съобщи изданието Autocar.
Bugatti пуска само 8 бройки от Vitesse WRC
Рекордната скорост за автомобил без покрив е записана на полигона на Volkswagen в Ера-Лесин (Гер). Там машината, пилотирана от китайския професионален състезател Ентъни Лю, регистрира максимална скорост от 408.8 км/ч.

Първоначално инженерите на Bugatti са смятали, че максималната скорост на Veyron Grand Sport Vitesse WRC може да достигне до около 400 км/час, но още по време на първите тестове колата е показала, че може повече. Рекордът е бил фиксиран от експерти от германската агенция за технически инспекции (TUV).
Bugatti пуска само 8 бройки от Vitesse WRC
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC използва версията на двигателят W16 с мощност 1200 к.с., който осигурява ускорение от място до 100 км/час за 2.6 секунди.

Най-бързият открит автомобил на планетата ще бъде представен пред публика по време на изложението в Шанхай.
Bugatti пуска само 8 бройки от Vitesse WRC
Припомняме, че стандартният Bugatti Veyron Super Sport с мощност 1200 к.с. бе лишен от титлата „най-бърз сериен автомобил в света”, тъй като според представители на Книгата на рекордите на Гинес не отговаря на условията. Машината, която записа 431 км/ч не е била с поставяния на стандартните модели ограничител на скоростта, който се задейства при 415 км/ч.

Снимки: Bugatti

 

0 от 500