IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford: Focus е най-продаваният модел лек автомобил през 2012 г.

На китайския автомобилен пазар, който е най-големият в света, продажбите са скочили с 51%

Ford: Focus е най-продаваният модел лек автомобил през 2012 г.

Ford: Focus е най-продаваният модел лек автомобил през 2012 г.
Снимка: Архив Ройтерс

Американският автопроизводител Ford Motor Co обяви, че неговият модел Focus е бил най-продаваният лек автомобил през 2012 г. Резултатът е постигнат благодарение на подкрепата от търсенето в Китай и САЩ. Данните са на компанията за икономически и статистически анализи R.L. Polk, цитирана от Ройтерс, съобщава Investor.bg

През миналата година са били продадени 1 020 410 леки автомобила Ford Focus. Над една четвърт от тях са реализирани в Китай, като регистрациите на модела на най-големия автомобилен пазар в света са се увеличили с 51%, сочат данните на R.L. Polk. Ford Focus бе представен в Китай в края на май миналата година.

Вторият по големина пазар на Focus е САЩ, където продажбите са нараснали с 40% през 2012 г.,

На второ място по продажби за 2012 година се нарежда Toyota Corolla, която е реализирала 872 774 единици на световните пазари, сочат данните на R.L. Polk.

Важно е да се отбележи, че R.L. Polk правят изчисленията си на база името на модела. А Corolla се продава и под други имена на различните пазари. Ако към продажбите на Corolla бъдат включени и тези на различните версии, то Toyota Corolla ще калкулира 186 000 повече продажби от Ford Focus, посочва изданието Yahoo.com.

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Eee Eдин ( преди 11 години )
    Единственото нещо, което не ми харесва, е липсата на дву-врата версия, всичко останало явно е на ниво!!!
  • #16
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Вагнер ( преди 11 години )
    Форд и Опел две американо-еврейски фирми....Без коментар!
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Нима? Хората говорят за цена/производителност. А дори при 7-9 годишните автомобили Фиеста и дериватите са най-доброто според TuV. И то с много. Ярис по петите, а всичко останало с някой друг голям проблем, като например скапани скоростни кутии ( Сузуку Суифт), ангренажни вериги и какво ли не още, дето те оставя на пътя. При Фиеста проблеми с крушките, гърнето, макар моето да е здраво и след седмата си година, а в гараж никога не е стояла. Ръжда няма при Фиеста, освен повърхностна по лоста на трансмисията, която се почиства лесно и проблеми с превключването няма. Малко проблеми с лостчетата за мигачите и чистачките и спирачките. Моите задни накладки издържаха по-малко от предните, но смяната бе едва на 70 000 км. Окачването е едно от най-издръжливите не само в нейния клас. Затовеа и тоя автомобил е подходящ за нашите условия. Изобщо, разумна кола на разумна цена с възможно най-малко дефекти и части на средни цени.
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Нямам ни най-малко намерение да учавствам в спорове> Фактът си е факт. Аз от години твърдя, че Фиеста е най-добрата покупка при малките автомобили. Сега дойдоха на моя и германците.
  • #13
    12 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Za 45 godini Corolla se prevurna v legenda i ima zashto!Nai-zdraviya i nadegden avtomobil, vinagi v 4elnite klasacii.Nai -prodavan - 38 miliona avtomobili dosega!Pogelavam i na Focus ds izvoyuva legendaren statut!
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Лъжеш!Да не говорим, че Ford Fusion иа малко общо с Фиеста, макар да изглежда обратното.Дори и не умееш да лъжеш, селянин ***!
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    В последния си брой - прясно прясно. Изрично даже са го казали няколко пъти. А генералното заключение е: " Категоричните номер едно са Ford Fiesta и неговите деривати Ford Fusion и Мazda 2". И са си прави, защото и аз твърдя това.
  • #10
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Фиеста била най-добър автомобил, ехаааа и кога това?АутоБилд никога не са писали такова нещо.Може да я номинират като най-лош автомобил.В това ще спечели, мега евтин леген, това е Фиеста.Дачия е за предпочитане.
  • #9
    0 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    така де, това съм си аз, истинския бъчвар, не имитатора ми от последните седмици.
  • #8
    1 rate up comment 9 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    A Fiesta най-добрият малък автомобил. Поне така твърди АБ, не аз, макар аз да твърдя това от 2006 година. Няма какво повече да говоря.