IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren готви най-евтиния си модел

Засега автомобилът носи името P13

McLaren готви най-евтиния си модел

Компанията McLaren Automotive разработва напълно нов модел, който ще се позиционира едно стъпало под MP4-12C (на снимката) в гамата на компанията и ще бъде най-евтиният автомобил, предлаган от британския производител.
McLaren готви най-евтиния си модел
Това съобщи изданието Motor Trend, което цитира свои източници в компанията. Според тях моделът носи кодовото име P13. Той ще разполага с две места, но ще бъде по-практичен от MP4-12C, тъй като ще има голям багажник.

На външен вид новият модел на McLaren ще прилича на хибридното купе P1, което британците показаха на изложението в Женева в началото на март. Колкото до двигателя – най-вероятно ще се заложи на дефорсиран до 500 к.с. туин-турбо V8, който се поставя на MP4-12C.

В компанията се надяват да продават между 2000 и 2500 бройки годишно от този автомобил. Цената му ще бъде с около $50 000 ниска от тази на MP4-12C, което означава в порядъка на $200 0000. Новият модел ще излезе в продажба през 2014 г.

Снимка: McLaren

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 11 години )
    Виж, то и "Ламборгини" и "Ламборджини" се използват ШИРОКО, важното е кое от тях се явява коректно. А твоите източници са български, съответно сръбски, тоест по дефиниция слабограмотни. Вятърът се нарича "сироко", точка по въпроса. ;)
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Сироко или Широко и двете са използвани за модела, можеш да спориш с целия свят, кое е правилно, важното е че си разбрал кой модел съм имал предвид ето ти и факти: http://vimeo.com/31605238http://***.***/article?id=102377
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 11 години )
    Широко ти е около врата на тебе :)Моделът е "Сироко", на едноименния вятър, и очевидно по аналогия с "Пасат".
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До Yo Yo ( преди 11 години )
    Корадото не е Широко а по скоро е обратното, защото модела Широко когато го спряха започна производството на Корадо, сегашното Широко си е просто нов модел на модела Широко. А колите изглеждат по-скъпи именно заради инфлацията, реално дори те поевтинават. Голф преди 12г. е струвал същите пари нов както сега, но квадратния метър на жилищна площ бе около 100 евро. Британец каза че преди 60г. в центъра на лондон си е купил къща за 6000 паунда а за кола дал 8000. А днес му предлагали 2 милиона паунда за къщата.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 11 години )
    2 млн не са малко ;) махнете едната нула :)
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Yo Yo ( преди 11 години )
    От една страна си прав, но от друга не си! Цените на автомобилите са същите, просто автомобилите са други! Преди имаше Toyota Celica сега има GT 86, сега вместо Corrado има Scirocco, а цените са същите като вземеш предвид инфлацията то 90-те до сега и сравниш заплатите от тогава до сега! Сега никой няма да работи във автомобилен завод за 300 марки например, а работят за по 1500 евро може и повече, като отчетеш тия факти цените излизат същите
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Кума Лиса ( преди 11 години )
    Еххх времена....КЪДЕ СА 90те години????Ще изброя няколко марки и модели, които ми ЛИПСВАТ , без да са подредени по важност! Opel Calibra VW Corrado, Toyta Celika,MR-2,Nissan 100-NX, 200SX,Mazda MX3-6,Honda Prelude,Mitsubishi Eclipse....Всеки производител гледа да продава само свръх печеливши модели! Ами ние по-бедничките какво да правим???????
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И тия скъпари го раздават