IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda тайно подготви мотор за Формула 1

Първият тим, който ще ползва агрегата на японците, е McLaren

Honda тайно подготви мотор за Формула 1

Компанията Honda тайно е подготвила двигател за Формула 1, който ще отговаря на всички изисквания за сезон 2014 г. Германското списание Auto Motor und Sport разкри, че японският производител дори е постигнал договорка с тима на McLaren за доставка на двигателя, като инженерите от британския екип вече работят по неговото интегриране в шасито.
Honda тайно подготви мотор за Формула 1
Засега не е ясно кога Honda ще се завърне в най-реномирания автомобилен спорт – през 2014 или през 2015 г. Предстои да се събере Бордът на директорите на компанията, който ще вземе крайното решение. Според слуховете, японците ще изберат втората възможност – 2015 г.

Това означава, че McLaren ще трябва да заложи на двигател на Mercedes-Benz през 2014 г. Германците обаче не са съгласни на подобен вариант, тъй като се опасяват от шпионаж от страна на Honda. От Mercedes-Benz настояват за по-дългосрочен контракт с тима от Уокинг, докато британците искат договор само за 1 година.

Всичко това може да се окаже фатално за амбициите на McLaren, тъй като неразбориите около новия двигател ще забавят конструирането на болида за 2014 г. Големите конкуренти още отсега работят активно върху колата си за догодина.

Както е известно, през 2014 г. настоящите 2.4 литрови атмосферни V8 мотори във Формула 1 трябва да бъдат заменени от турбо-двигатели с обем 1.6 литра. В комплект с тези мотори в болидите ще бъдат монтирани и две електрически устройства, носещи името ERS. Стойността на подобен агрегат се оценява на 23 млн. евро.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #10
    14 rate up comment 3 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Така е и Мерцедес леко са се поизхвърлили, но какво да се прави, всеки си пази територията. Хонда обаче от няколко години не е във Ф1, а успешните им години /точно с Макларън/ са още по-далече. Така че се надявам да са на ниво и се радвам, че ще гледаме пак супер успешния *** Макларън-Хонда, но трябва да изчакаме и да видим. Нещата във Ф1 бързо се променят и няколко години навън не са за подценяване.
  • #9
    18 rate up comment 10 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    "Свръхтехнологичната марка Хонда щяла да шпионира технологичния лилипут Мерцедес."С такива олигофренични изказвания правиш много лоша услуга на Хонда. Хората свързват *** който говори с Хонда, което не е добре за марката. Ако изобщо ме разбираш какво ти казвам де. Вие тинейджърите не знаете какво е това уважение. Както към любимата си марка, така и към другите, допринесли за развитието на автомобилите. Вземи прочети малко за Ф1 и разбери какво са постигнали и едните и другите!
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тайно било то в форума всичко е тайно като дават филми за някой производител дали за шасита или двигатели всичко замъглено се едно в НАСА снимат даже даваха едно интервю на някакъв инж. и той каза че нарочно долната чат на формулата където са множество спойлери ги боядисвали в черно за да не не се виждат и също по този начин на снимката излиза един фон и неможе да се види нищо такаче колкото ходна са тайно така и другите
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    На всеки километър ( преди 11 години )
    Тук се пишат големи глупости! Това е само слух. А и тях не ги устроива да продават двигатели само на един отбор. Ако разработката е 50 милиона двигателите закупени от един отбор за една година струват 9. Каде им е кирията питам аз? И каква е тази таина не виждам смисъл.
  • #6
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Sato ( преди 11 години )
    Страхотна новина. Браво Браво!!! Значи 2015 може и да сменя отбора. Днес ще има много много хубави новини. Чакаме Ф70
  • #5
    26 rate up comment 1 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Е колко да е тайно, като се има предвид разходите за разработката на такъв мотор, от Хонда надали преговарят само с Макларън за доставка на двигатели. Иначе много ще се радвам ако се върнат във Ф1.
  • #4
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Или Фолксваген...
  • #3
    22 rate up comment 1 rate down comment
    penev ( преди 11 години )
    Все още няма снимки на новия двигател, за това... нали се разработва тайно...
  • #2
    32 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Щях да се изненадам ако Ауди подготвяха мотор за Формула 1 :)
  • #1
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре бе пичове , защо като лансирате тая новина слагате снимка на стар 12 цилиндров мотор???