IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda тайно подготви мотор за Формула 1

Първият тим, който ще ползва агрегата на японците, е McLaren

Honda тайно подготви мотор за Формула 1

Компанията Honda тайно е подготвила двигател за Формула 1, който ще отговаря на всички изисквания за сезон 2014 г. Германското списание Auto Motor und Sport разкри, че японският производител дори е постигнал договорка с тима на McLaren за доставка на двигателя, като инженерите от британския екип вече работят по неговото интегриране в шасито.
Honda тайно подготви мотор за Формула 1
Засега не е ясно кога Honda ще се завърне в най-реномирания автомобилен спорт – през 2014 или през 2015 г. Предстои да се събере Бордът на директорите на компанията, който ще вземе крайното решение. Според слуховете, японците ще изберат втората възможност – 2015 г.

Това означава, че McLaren ще трябва да заложи на двигател на Mercedes-Benz през 2014 г. Германците обаче не са съгласни на подобен вариант, тъй като се опасяват от шпионаж от страна на Honda. От Mercedes-Benz настояват за по-дългосрочен контракт с тима от Уокинг, докато британците искат договор само за 1 година.

Всичко това може да се окаже фатално за амбициите на McLaren, тъй като неразбориите около новия двигател ще забавят конструирането на болида за 2014 г. Големите конкуренти още отсега работят активно върху колата си за догодина.

Както е известно, през 2014 г. настоящите 2.4 литрови атмосферни V8 мотори във Формула 1 трябва да бъдат заменени от турбо-двигатели с обем 1.6 литра. В комплект с тези мотори в болидите ще бъдат монтирани и две електрически устройства, носещи името ERS. Стойността на подобен агрегат се оценява на 23 млн. евро.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #20
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    През 80-те години победите зависеха много от двигателите и пилотите.Затова Макларън в тандем с Хонда при пилоти като Сена и *** осъществиха тотална доминация.След това започна ерата на тоталния електронен контрол, започната от Рено и все по-голямо влияние на аеродинамиката.Това тласна Ф1 в една посока, която разбира се е в крак с времето, но не е в крак със същноста на автомобилния спорт!
  • #19
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Явно нищо не си спомняш,не си интересен.Няма как да си спомняш ако си бил в баща си в кайсиите.
  • #18
    8 rate up comment 5 rate down comment
    до единия анонимен ( преди 11 години )
    "Тук повечето са малки пеленачета,но по времето на Mакларън Хонда и Уилямс Хонда имаше тотална хегемония.От 20 състезания 19 се печелеха от болид с мотор на Хонда" Сериозно ли? Аз си спомням , че тогава сезона беше 15 старта най-много 16 да е бил.
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 11 години )
    Как така 1 двигател 23 милиона? Аз ни не разбрах смисъла на последните изречения?
  • #16
    1 rate up comment 7 rate down comment
    honda ne toyota ( преди 11 години )
    toyota eftin defekten *** honda THE power of dreams
  • #15
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    VW по-добре да си стоят в офисите защото кадето стъпят и провалят всичко. Примери като Dakar, Le Mans, единствено засилиха интригата в wrc с пилото на citroen
  • #14
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тук повечето са малки пеленачета,но по времето на Mакларън Хонда и Уилямс Хонда имаше тотална хегемония.От 20 състезания 19 се печелеха от болид с мотор на Хонда.Беше нещо страшно,имаше невероятна борба по трасето.Сега Ф1 е пълен ***.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не съм казал, че сега са слаби. Напротив последните години все те вземат титлите за двигатели. Просто така се изразих, защото правилата ще са коренно различни от сега и един вид това ще е един нов старт за всички отбори. ;)
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    И ..... ( преди 11 години )
    Що сега да не са слаби?(Рено)
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Или williams renault. Се пак рено в турбо ерата са били доста силни.