IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото Porsche 911 GT3

Задните гуми на спортната кола също завиват

Това е новото Porsche 911 GT3

Компанията Porsche официално представи най-мощната модификация на купето 911 от последно поколение (991). Тя носи името 911 GT3 и разчита на атмосферен 3.8 литров боксер, чиято мощност е увеличена от 400 на 475 к.с. Те се постигат при 9000 об/мин.
Това е новото Porsche 911 GT3
Новият силов агрегат с директно впръскване на горивото е създаден на базата на двигателя от Carrera S, но е с нови бутала и нова система за управление на клапаните. Моторът също така е със сух картер и с по-ефективна бензинова помпа. Новото GT3 разполага и с активно окачване на двигателя, чиято твърдост се променя с помощта на електрониката, както и с напълно нова изпускателна система.

Още в базовото си оборудване спортната машина се предлага със специално настроена трансмисия PDK, която е с къси предавки, позволяващи смяната им да се осъществява за по-малко от 100 милисекунди.

Главната новост при купето обаче е оптимизираното шаси със завиващи задни колела. При скорост до 50 км/ч колелата на задната ос завиват в посока, обратна на предните, доставяйки по-добра маневреност. А когато машината се движи с над 80 км/ч, те завиват в същата посока, оптимизирайки стабилността.

Новият модел също така е с преработено, олекотено активно окачване, което е снижено с 30 мм, а също така и с по-мощни спирачки, чийто диаметър на диска отпред е 380 мм. Машината има и система за активно разпределение на въртящия момент към всяко от задвижващите колела, която разполага и с блокировка на задния мост (PTV Plus). Самата каросерия също е олекотена, а като опция се предлагат напълно светодиоди фарове.

От 0 до 100 км/ч Porsche 911 GT3 ускорява за 3.5 секунди, а максималната му скорост е 315 км/ч. Купето премина Северната дъга на „Нюрбургринг” за време под 7 минути и 30 секунди, посочват от компанията.

Продажбите на колата стартират през месец август на цени от €137 303.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 10 rate down comment
    trex ( преди 11 години )
    Лудница! А джантите направо възбуждат. Мляс :Р~~
  • #9
    17 rate up comment 13 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    наи -красивото порше-то некрасиво няма -правено някога.от всеки ъгъл ,и всеки детаи ,все красота,мощ и спортна лекота.интериора-немски,семпло-стегнат.от висока класа. ПОРШЕ.
  • #8
    12 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ха кога ФВ въвели комън рейл? Въпроса е ***, защото ФВ за разлика от всички останали които се накичиха с комън рейл се опитаха да създадът своя собствена система, въпросната помпа дюза, но трудностите свързани с покриването на стандарта Евро 5 ги принуди да минат на комън рейл. А Порше може да ти се струва консервативна, но е най-добрата кола в света, според експертите и доставя най-голямо удоволствие от шофирането.
  • #7
    16 rate up comment 17 rate down comment
    EmoXide ( преди 11 години )
    Porsche, както и почти всички немски производители са изключително консервативни по отношение на технологичните нововъведения, сетете се например, кога WV въведоха Common rail...Honda e иновативна компания, както и повечето японски компании... /според мен, може и да не съм прав/
  • #6
    9 rate up comment 14 rate down comment
    emoxide ( преди 11 години )
    за мен е един от малкото автомобили, на които задницата е по-красива от предницата
  • #5
    16 rate up comment 21 rate down comment
    Audi fan ( преди 11 години )
    Той сега се усети че май Хонда не може да се мери с Порше и ще подкара пак GTRи и LF-ета.Как е тръгнало другия път с Дайхатцу ще го сравнява ей яко е болен тоя
  • #4
    14 rate up comment 18 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Една от най-красивите 911-ки!
  • #3
    17 rate up comment 19 rate down comment
    Audi fan ( преди 11 години )
    ПОРШЕ настигна Хонда,Буахаха.;тоя още си боледува няма да се излекува....
  • #2
    18 rate up comment 21 rate down comment
    До Дошо ( преди 11 години )
    А сега остава и да ми покажеш поне една серийна Honda, която има характеристиките на което си избереш Porsche GT3.О,забравих за тази от стената - постера на стар Civic1.7d.Старото Porsche GT3 с 450 к.с би твоя любим GT-R на Contidrom с цяла 1 сек.,а какво правят Porsche-тата на GT-R-а на Le Mans дори и ти знаеш./Те повече от половината така и не завършиха от GT-R/
  • #1
    20 rate up comment 18 rate down comment
    Sato ( преди 11 години )
    9000 об/мин добре добре