IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа обновения европейски Leaf

Автомобилът е с удължен до 199 км пробег с едно зареждане

Nissan показа обновения европейски Leaf

Nissan показа обновената европейска версия на електрически Leaf, чието производство ще стартира през юни в завода на компанията в Съндърланд (досега машината се правеше в Япония).
Nissan показа обновения европейски Leaf
Основната промяна при новия модел е увеличения с 24 км пробег с едно зареждане на батериите. Досега той бе 176 км., но вече нараства на 199 км.

Пробегът е увеличен след преработване на аеродинамиката на автомобила. Модернизирана е най-вече предната част, където коефициентът на съпротивление е намален от 0.29 на 0.28. Сменени са и акумулаторите, като новите са със снижено електропотребление, като с 10% по-леки и с 30% по-компактни.

Усъвършенствани са още електрониката на автомобила, като в трансмисията е добавен режим B-Mode, благодарение на който системата за рекуперация на енергията работи по-добре и дава допълнително електричество на батериите при спиране на автомобила.

Освен това в Nissan са пренастроили окачването, добавили са „тежест” в кормилното управление, модернизирали са спирачната система и са увеличи обема на багажника от 330 на 370 литра. Като цяло моделът е получил на 100 промени, сред които и по-добра шумоизолация на салона.

Като опция електромобилът се предлага с 32-амперово зарядно устройство, което позволява намаляването на времето за зареждане от 8 на 4 часа. В оборудването присъстват 16 или 17-цолови джанти, светодиодни фарове, мултимедийна система с функция за кръгов обзор, благодарение на камери, и аудиосистема Bose.

Началото на продажбите стартира през юни 2013 г. Към момента са ясни цените за пазарите на Франция и Великобритания - съответно €25 990 и £23 490, което с около €3000 по-евтино.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Прав си. Моята P12-ка е сглабяна в Съндърланд, да чукна на дърво колата е адски здрава, но има вече малки скърцания, които се обаждат от време на време.
  • #2
    34 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    Японците не разбраха ли,че Фолксваген ни показва бъдещето, а те ни го продават преди още Фолксваген да ни го е показал :)
  • #1
    23 rate up comment 5 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Браво на Нисан!Подобряват значително нещата по автомобила и в същото време смъкват цената,която вече е доста приемлива за електромобил.Единственото притеснение е,че ще се сглобява в Англия.Колите правени в Япония и тези в Европа имат разлика в качеството.Европееца пипне ли нещо,обикновено го разваля...