IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разкри Golf VII GTI

За първи път моделът предлага две версии - GTI и GTI Performance

Volkswagen разкри Golf VII GTI

Volkswagen разкри Golf VII GTI
Volkswagen Golf VII GTI. Снимка: Volkswagen

Volkswagen разкри новото поколение Golf GTI преди официалната премиера на изложението в Женева. За първи път в историята на модела ще се предлагат две мощностни разновидности. Първата, която е стандартна, предлага 220 к.с., а при втората - GTI Performance, мощността достига 230 к.с. И в двата случая двигателят е 2.0-литров TSI и разполага с 350 Нм.

Стандартната версия - GTI, е способна да ускори от място до 100 км/час за 6.5 секунди и да развива 246 км/час. При GTI Performance ускорението изисква с 0.1 сек. по-малко, а скоростта достига 250 км/час.

И двата модела се предлагат с избор от ръчна или автоматична трансмисия с два съединителя DSG. При ръчната скоростна кутия с 6 предавки средното потребление на гориво е 6 л/100 км (139 г/км СО2). При автоматичната трансмисия, която също разполага с 6 предавки, разходът на бензин е средно 6.4 л/100 км (148 г/км СО2). Като цяло седмото поколение Golf GTI е с около 18% по-икономично от своя предшественик, съобщават немците.

Стандартният Golf GTI разчита на предни спирачни дискове с размер 314 мм. Задните са 300 мм. По-силната версия GTI Performance спирачните дискове имат размер съответно 342 и 310 мм. Освен това тук е наличен и преден диференциал с ограничено приплъзване.

Volkswagen Golf VII GTI и Volkswagen Golf VII GTI Performance ще стъпят на най-напред на пазара в Германия - през март. Цените стартират от 28 350 евро. На останалите пазари в Европа моделите ще бъдат налични през месец май.

Още по темата:
Volkswagen Golf става хибрид
Volkswagen показа Golf VII GTD
Golf VII вече не се нуждае от гориво

 

 

 

0 от 500
  • #75
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Сравнението тегло/разход е още по-зле за Голф 7.Уж беше със 100 кг. по-лек и супер икономичен, а излиза , че отново същата киа с по-голям мотор е по-икономична с 0.4/100 и е по-тежка не с повече от 100 кг, както очаквахме, а със 26 кг.При това киата е с цели 7 см. по-дълга от Голфа.
  • #74
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Четохте ли сравнението на 6 модела в компактния клас от този месец в АБ.Доста тъжна картинка за Фокус.Оказва се, че прехваления 1.0 EcoBoost не е толкова икономичен и теглото на колата не е никак малко.Оказва се, че една киа с 1.6 мотор с директно впръскване 135 коня е по-лека, със сходна динамика и харчи само с 0.2/100 повече от смешния Фокус със 125 коня и с цели 0.4/100 от 1.4 TSI на Golf 7 122 коня.
  • #73
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Прочети какво пишат АБ за салона на последния Фокус-твърди пластмаси, евтини материали.
  • #72
    3 rate up comment 3 rate down comment
    RRE do anonimen ( преди 11 години )
    Kolko tribva da si prost za da sravni6 Dacia s Ford,vse edno da sravni6,reno clio s audi R8
  • #71
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Golf дишал праха на Focus,.... не знам колко трябва да си напушен за да изръсиш такъв виц.Има нещо фундаметелно, което селянчето не е разбрало.Ford Focus и като цяло бранда Ford е на нивото на марки като Dacia и Great Wall.Дори ме съмнява, че и с тях може да се мери.Какви голфове, какво вагени, .... все едно сравняваме каруца и S-класа.
  • #70
    4 rate up comment 3 rate down comment
    RRE do ba4vata ( преди 11 години )
    Ba4va,spri da se ma4in,vizdam 4e ti e tezko,hodi se hvarli pred parvia Golf,4e da se svar6va.To tova zivot li e tvoito
  • #69
    5 rate up comment 8 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Голф 7 винаги ще диша прахта на Фокус. Просто Фолксваген е грозен, несъразмерен, предизвикващ не възхищение, а смях и погнуса в останалите участници в движението. Това да караш Голф е все едно да отидеш на сладкарница и да си поръчаш паста с две филийки хляб. За теб е супер вкусно, но останалите просто ще отидат до WC да повърнат на спокойствие.
  • #68
    5 rate up comment 5 rate down comment
    И ..... ( преди 11 години )
    П.п. .........и на всичкото от горе е ГРОЗЕН!
  • #67
    9 rate up comment 6 rate down comment
    до анонимен..... ( преди 11 години )
    Господине вие изглежда никога не сте се качвали в друг автомобил освен Голф.1.Голф няма никаква возия (пейка на колела)2. Скъп е за това което предлага .3.Никакъв комфорт (спартански автомобил)4.Малък багажник и тесни задни седалки.Множество дефекти в последствие на експлоатация.
  • #66
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това обобщава всичко и обезмисля повечето коментари "Мечтата на всеки масов автопроизводител е един ден да успеят да направят кола, която да е по-добра от Голфа в този клас. Така де в Голфовия клас. "