IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа мотора си за Формула 1 през 2014 г.

Агрегатът има мощност от над 600 к.с. и система ERS

Renault показа мотора си за Формула 1 през 2014 г.

Компанията Renault Sport показа за първи път новия двигател за Формула 1, който клиентите на марката ще могат за използват за сезон 2014 г. Моторът е посторен по всички нови технически изисквания на FIA (Международната автомобилна федерация).

Renault показа мотора си за Формула 1 през 2014 г.

Според правилника през 2014 г. настоящите атмосферни V8 двигатели с обем 2.4 литра ще бъдат заменени от 1.6 литрови, V6 турбо-мотори, които ще работят съвместно с хибридна система.

Според информацията от Renult Sport, новият мотор на компанията има мощност от над 600 к.с. Той разполага и със система ERS, която заменя настоящата KERS, и прибавя мощност от още 160 к.с. Те могат да се използват в продължение на 30 секунди за една обиколка на пистата.

Към настоящият момент Renault Sport си сътрудничи с 4 отбора от Формула 1, като нейн главен партньор е Red Bull. Освен това двигатели на френската марка ползват Lotus, Williams и Caterham. Вероятно към тях от следващия сезон ще се присъедини и тимът на Toro Rosso, който засега ползва мотори Ferrari.

Досега новият си двигател, освен Renault, е показал и Mercedes-Benz, а върху такъв работи активно и Ferrari. Най-вероятно тези 3 производителя ще бъдат единствените доставчици на мотори през 2014 г. Според слуховете, към тях, на по-късен етап, може да се присъедини и Honda.

Снимка: Renault Sport

0 от 500