IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа мотора си за Формула 1 през 2014 г.

Агрегатът има мощност от над 600 к.с. и система ERS

Renault показа мотора си за Формула 1 през 2014 г.

Компанията Renault Sport показа за първи път новия двигател за Формула 1, който клиентите на марката ще могат за използват за сезон 2014 г. Моторът е посторен по всички нови технически изисквания на FIA (Международната автомобилна федерация).

Renault показа мотора си за Формула 1 през 2014 г.

Според правилника през 2014 г. настоящите атмосферни V8 двигатели с обем 2.4 литра ще бъдат заменени от 1.6 литрови, V6 турбо-мотори, които ще работят съвместно с хибридна система.

Според информацията от Renult Sport, новият мотор на компанията има мощност от над 600 к.с. Той разполага и със система ERS, която заменя настоящата KERS, и прибавя мощност от още 160 к.с. Те могат да се използват в продължение на 30 секунди за една обиколка на пистата.

Към настоящият момент Renault Sport си сътрудничи с 4 отбора от Формула 1, като нейн главен партньор е Red Bull. Освен това двигатели на френската марка ползват Lotus, Williams и Caterham. Вероятно към тях от следващия сезон ще се присъедини и тимът на Toro Rosso, който засега ползва мотори Ferrari.

Досега новият си двигател, освен Renault, е показал и Mercedes-Benz, а върху такъв работи активно и Ferrari. Най-вероятно тези 3 производителя ще бъдат единствените доставчици на мотори през 2014 г. Според слуховете, към тях, на по-късен етап, може да се присъедини и Honda.

Снимка: Renault Sport

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вагинер,теб от понеделник с една *** ли да те искаме.Ще те обърка някой див фен на Рено,някой полов звяр и ще ти пръсне халката.
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    То това да не е Мерцедес да лепи емблемите си по Рената.
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    *** пак ти казвам,че Кроматек съществува на баба ти в шортите.Не връщай хората в детските им години,по времето на Уилямс Рено.
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Вагнер до долния ( преди 11 години )
    А бе пич,ти все си недоволен и оплюваш марката Рено!Да не е нещо и на теб да са ти лепнали емблемата на Рено отпред,че си толкова ядосан винаги...?Споко братле,има решение за твоя проблем и то е:премести си го отзад(: хи хи хи ..
  • #10
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Който е писал отдолу явно не му е ясно,че фирмата кроматек беше преди 10 години и отдавна пусна кепенца,този мотор си е чисто рено с голямата помощ на Нисан.
  • #9
    15 rate up comment 6 rate down comment
    немам думи... ( преди 11 години )
    болшинството абонирани мразители на марката сигурно са си ръгнали член на предния капак...
  • #8
    17 rate up comment 7 rate down comment
    аман от разбирачи .. ( преди 11 години )
    ей разбирачев ............... не ги правят кроматек,в китай ги правят ама тва не им пречи да са най-добрите в F1 вече трети пореден сезон смешникооооооооооооооооо!
  • #7
    13 rate up comment 7 rate down comment
    И ..... ( преди 11 години )
    Това не доказва нищо!Всички марки имат заводи къде ли не!А също и съизпълнители , не ми отговори обаче къде са успехите на немците ,освен в заблудените глави на потребителя?
  • #6
    11 rate up comment 9 rate down comment
    ценител ( преди 11 години )
    Между другото убиеца на всички мазни немски ***!Немеца сам не може да направи шампионски отбор!Сами по себе си участващи като заводски отбори Мерцедес,БМВ, Ауди,Опел не са постигнали НИЩО!Добре че има асоциации като МАКЛАРЪН-мерцедес та да намажат и те.
  • #5
    7 rate up comment 7 rate down comment
    RedBull ( преди 11 години )
    Всички ще пият по една лимонада...отново!