IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още подробности за новата S-Class

Това трябва да бъде най-безопасният и най-технологичният автомобил в света

Още подробности за новата S-Class

Следващото поколение на лимузината на Mercedes-Benz трябва да бъде най-безопасният автомобил в света. Поне така твърдят неговите създатели, които са амбицирани моделът да бъде лидер и в още две насоки -  технологии и лукс.
Още подробности за новата S-Class
Новата S-class по време на тестове. Снимка: Mercedes-Benz


Лимузината вече е била показана на „закрито” за външни лица мероприятие, на което са били поканени само отбрани клиенти на Mercedes-Benz. Именно някои от тях разкриха какво трябва да се очаква от новата S-class.

Тя ще се предлага с 11 избора на цвят, а обзавеждането на салона ще бъде от скъпи кожи и различни видове дърво. В оборудването на интериора ще има мултимедийна система Comand с нов интерфейс и 12.3-инчов дисплей със сензорен тъчпад.

Като опция ще се предлагат задни седалки, които могат да се регулират в 10 позиции, панорамен стъклен покрив и система за йонизация и ароматизация на въздуха в салона.

Новото поколение на седана ще получи комплекс за активна безопасност, в който влиза и иновативна система за нощно виждане, която открива както хора, така и животни на пътя. Тя ще може да задейства спирачките на автомобила до пълното му спиране. Освен това машината ще разполага с активни предпазни колани.

В новата S-class ще дебютира и нова система за управление на окачването, носеща името Magic Body Control. Благодарение на камери, тя следи изменения на пътя и може да промени настройките на окачването, като ги адаптира към условията и настилката, по която се движи автомобила.

Според информациите от Mercedes-Benz производството на S-class ще стартира през август, а продажбите – през септември. Най-скъпите модификации – S500 4Matic и S63 AMG 4Matic ще се появят през ноември. Колкото до премиерата, тя ще е в края на май.

Вече беше потвърдено, че S-class ще се предлага в цели пет версии. Очаква се те да бъдат удължена версия, купе, кабриолет и флагман, който ще заеме мястото на моделите на спряната от производство марка Maybach.
 

Тагове: mercedes s-class
0 от 500
  • #23
    2 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 11 години )
    Виждам, че има много "компетентни изказвания по темата... Много се забавлявам с кометарите тук честно
  • #22
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    п.п. Б-клас от 2008 предлагат асистента...
  • #21
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    Питах те за сравнение, а се опитваш да ни заринеш с патос :)Аз ако не разбирам ти си на невежите невежата :)Идеята ми е, че черпите информация стоейки за компютрите си, а това дефакто е дезинформация :)
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    "Следващото поколение на лимузината на Mercedes-Benz трябва да бъде най-безопасният автомобил в света.", казали Х,но обещание от Лексус, че те дотогава ще ги изчакват с предишвните си от преди 5 години модели имат ли?
  • #19
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ъ, не ме интересува какво е било преди 100 години, важното е ,че днес ,дори за по-мачлко време Лексус е по-технологичен и иновативен,а и здрав от Мерцедес. По твоята логика ,когато американците са карали коли с автоматици и климатици, ел.стъкла, германците са карали конски глави Мерцедеси с ръчки на стъклата и механика. Трай си като не разбираш. Това какво е било и какво е сега са далеч несъвместими неща. И показва къде как работят и какви инженери имат.
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мерцедес предлагат самопаркиращ асистент на най-новата новата Б-класа. Който е писал за Старите А и Б-клас да покаже в кой каталог са видели такава екстра, защото в каталога на Мерцедес такава няма. Няма такава дори в каталога на Ес-класата какво остава за А и Б-класата. В Ю-туб вървеше едно клипче на тестова Б-класа с такъв асистент през 2008г., но така или иначе едва в настоящата Б-класа се монтира като екстра. За това моля не пишете глупости за А и В-класи с такъв асистент от 2004г.
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Айде някои да ги ЗАПОЗНАТ да ги сравни Лексуса и Мерцедеса, но наистина някой возил се/карал сходни класове на двете марки????
  • #16
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    Класик, тебе никой не те слуша щото си луд по цялата глава :)Яверт, с кое Лексуса е по-технологичен?Когато Германия и Европа са разполагали със своите технологии Япония е приличала на средновековен анклав накрай света...Развитието им тръгва чак след II-та световна и то благодарение на гореспоменатите...Така че не се опитвай да изглеждаш умен на фона на пъпчивите тийнейджъри, дето посещават сайта....
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    яверт ( преди 11 години )
    ми пиши я конКуРенция и готово!
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    тука не можеш да напишеш думата кюнкюрйенция нормално. тотално са я баннали