IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните автомобили според Dekra

Германците разпространиха статистиката си за надеждността на употребяваните автомобили

Най-надеждните автомобили според Dekra

Най-популярната в Германия компания за технически анализи и наблюдения - Dekra, разпространи доклада си за надеждността на употребяваните автомобили. Докладът за 2013 година се основава на данните от над 15 милиона прегледи, направени през последните 2 години. Надеждността на автомобилите се измерва чрез индекс - DFI (DEKRA Fault Index), който показва съотношението между колите без проблеми и такива, показали дефекти.
Най-надеждните автомобили според Dekra
Големите победителите в тазгодишното издание на класацията за надеждността на употребяваните автомобили са Audi A4, Ford C-MAX и BMW Z4.

Audi A4 печели титлата "Най-добър във всички категории", регистрирайки индекс DFI 87.4. Возилото от Инглощад показва най-добър среден резултат при автомобилите с пробег до 50 000 км, до 100 000 км и до 150 000 км. Веднага след него се нареждат Mercedes-Benz C-Class (DFI 86.7) и Volvo S80/V70 (DFI 86.3).

Ford C-MAX и BMW Z4 пък си поделят наградата "Автомобил на годината", тъй като показват най-добър индивидуален резултат - DFI 97.7
Най-надеждните автомобили според Dekra
Най-надеждните автомобили според Dekra
Както обикновено Dekra подрежда моделите с най-малко поведи в осем основни категории. При малките автомобили победител е Audi A1 (DFI 97.1), а Ford Focus печели при компактните коли (DFI 97.3).

Първо място при големите автомобили печели Mercedes-Benz E-Class (DFI 97.4), а BMW 3-series оглавява категорията на колите със средни размери (DFI 97.1). BMW взима наградите и в категориите спортни коли и кросовъри - с моделите Z4 (DFI 97.7) и X1 (DFI 96.2).

При семейните ванове най-малко повреди показва Ford C-MAX (DFI 97.7), а при бусовете победител е VW Crafter (DFI 77.6)

Тагове: dekra
0 от 500
  • #87
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Недялко ( преди 10 години )
    Здравейте искам да ви споделя че за служебна кола имам ауди а за лична тойота и има един извод - немското си е немско колкото и да не ми се иска да е така! Няма такава здрава кола като ауди. Но нека да уборя и тези които казват че ауди е *** - търсенето определя цената драги ми приятели затова коли от тозиклас винаги ще държат цена-качество и надежност! Поздрави на всички!
  • #86
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    шшшшшшшшшшшшшшшшшт,наркозависимите-тиииииииииииииихо.съчуствам ти ,ти и в живота си анонимен страхливец,обаче не досаждаи.умираи тихо.
  • #85
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе GERMANY,толкова си ***,че цяла България да ти се изкенза в устата не може да ги напълни.
  • #84
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    е не е така,цялата втора серия на фв е много здрава.ауди 80 б3/4,пасат 2 голф 2 и досега вървят без ръжда даже.това според мене го е постигнала само 124-ката на МБ.тия машини са бетон.
  • #83
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Stas ( преди 11 години )
    НЯМА НАДЕЖДНО ауди !:-)
  • #82
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    Решили Германците да покажат - що е то, нация техническа? Направили болтче, тънко като косъм и го пратили на Японците.След, има-няма една седмица им го върнали пробито през средата.Германците се засуетили, събрали екип инженери и нарязана вътрешна резба на отвора. Пратили го пак на Японците. За да се отсрамят, Самураите направили винт по вътрешната резба, навили го и го върнали на Швабите.Зачесали се по главите и рекли:- Японците явно ни се подиграват - я, дайте да го пратим на Българите да ги видим - те и връзки за обувки не могат да направят.След една седмица получили пратка с голяма бележка, която гласяла:- Установихме, че между болта и резбата има хлабина и сме навили калчища....
  • #81
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    По принцип много рядко се включвам в коментарите но като прочетох че някой сравнява KIA автомобилите пък било то и AUDI неможах да се сдържа само болен мозък който се е качил от руски ЗАЗ на по убава дачиаааа може да пише такива неща.Автомобилът ми не е AUDI никога не съм карал такъв автомобил.
  • #80
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    interesno, nqma TOYOTA :D :D :D
  • #79
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    *** по автофорумите и тук ли влетяха да леят акъл? Ходете си по автосъборите с другите алкохолици.
  • #78
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ето на какъв принцип е правена тази класация:https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/31911_554700524550963_1811045062_n.png