IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

18-годишен си направи Toyota Supra

Колата е базирана на Celica GT-Four и се продава за €9000.

18-годишен си направи Toyota Supra

Supra и Celica GT-Four са едни от най-изявените спортни коли с емблемата на Toyota. Първата, добила популярност като филмова звезда, има статус на дрифт и драг икона, а втората - на успешен рали автомобил със задвижване към четирите колела, който има разрешение за движение по обществените пътища.

Както Supra, така и Celica GT-Four са редки и скъпи модели в днешно време, които трудно се намират във версия с ляв волан. 18-годишен датчанин обаче е успял да се сдобие със Celica GT-Four, от която си е направил Supra.
18-годишен си направи Toyota Supra
Всъщност, колата само прилича на последното поколение Toyota Supra, което се произвеждаше до 2002 година. Под ламарините се крие техниката на Celica GT-Four (от 1994 г) - 2.0-литров турбо-двигател, генериращ 245 к.с., който задвижва четирите колела.

Датчанинът е увеличил мощността до 300 к.с., чрез редица доработки. Поставил е също така изпускателна система HKS, окачване Eibach и 19-инчови джанти с гуми 235/35 - отпред и 265/30 - отзад.

Доработената кола е обявена за продажба срещу сумата от €9000 - добра цена, като се има предвид за колко се предлагат запазените екземпляри (с ляв волан) на Supra и Celica GT-Four в момента.

С подобна доработка може да се похвали и фен на Nissan от България. Той "преоблича" своя 100NX като 350Z. Видео от трансформирането вижте ТУК

0 от 500