IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мистър Бийн получи рекордно обезщетение за разбития McLaren F1

Актьорът ще прибере $1.43 млн. от застрахователна компания

Мистър Бийн получи рекордно обезщетение за разбития McLaren F1

Актьорът Роуън Аткинсън, станал популярен благодарение на ролята на Мистър Бийн в едноименните филми, ще получи рекордно за Великобритания обезщетение от застрахователна компания, съобщи вестник The Independent. Англичанинът ще прибере 910 000 паунда или $1.43 млн. като компенсация за разбития от него McLaren F1.
Мистър Бийн получи рекордно обезщетение за разбития McLaren F1
Това е автомобилът на Роуън Аткинсън, сниман само няколко дни, преди да бъде разбит


Инцидентът с актьора стана през август 2011 г., като според доклада на полицията Аткинсън не се е справил с управлението на суперколата на мокра настилка и се е ударил последователно в дърво и стълб край пътя. При катастрофата автомобилът се е запалил, но не е изгорял напълно. А Мистър Бийн се е отървал единствено с травма на рамото.

Ремонтът на McLaren F1 е продължил повече от година, като с възстановяването на колата са се заели специалистите от компанията в базата на автомобилния производител в Уокинг (Вбр). В крайна сметка актьорът е получил колата си, като продължава да отрича да има вина за инцидента.

Първоначално застрахователната компания възнамерявала да компенсира Аткинсън с 640 000 паунда (около $1 млн.), каквато е сумата, която актьорът е платил при купуването на суперколата през 1997 г. Оказва се обаче, че стойността на автомобила се е покачила почти 6 пъти - до 3.5 млн. паунда ($5.5 млн.) и идеята пропада.

Припомняме, че това е втората катастрофа на Роуън Аткинсън с McLaren F1. Първата беше през 1999 година, отново в Англия. Тогава Аткинсън се вряза в задницата на Mini - същото, каквото кара Мистър Бийн.
 

Тагове: mclaren f1
0 от 500
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Той, само една джанта да си купи, за него ще е постижение!!!!
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    аххаха ( преди 11 години )
    боже джантите били ужасни , да ти е хрумвало , че тази кола е правена за скорост поведение и тн а не за една *** гъзария или както се казва all show no go :) сигурно ако някога можеш ще си купиш супер спортен автомобил и ще му сложиш от онези въртящи се джанти... но точно поради тази причина си мисля , че никога няма да можеш да си позволиш такова нещо просто не заслужаваш ;)
  • #4
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    Tова е уникална кола създадена от Гордън Мъри, който донесе на Макларън 4 поредни титли във Ф1. И в момента много от новите "супер" коли и отстъпват. С интерес чакам да видя какво ще сътвори друг велик инженер от Ф1 - Рори Бърни (с 6 титли за Ферари), който работи по новото Енцо. Ше е супер ако след време и другия гений от Ф1 - Нюи направи спортна кола. Творенията на такива дизайнери са забележителни независимо дали са за пистите на Ф1 или за шосето.
  • #3
    4 rate up comment 24 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    То и Шелби Кобра е от миналия век, но не е грозно, нали? Просто не са за тази кола! :)
  • #2
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    НАли се сещаш че е кола от миналия век а за онова време джантите са били уникални.
  • #1
    4 rate up comment 23 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Невероятна кола и ужасни джанти! :)