IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малайзиец с идея за бъдещата Corolla

Проектът му е вдъхновен от концепта Furia

Малайзиец с идея за бъдещата Corolla

На изложението в Детройт компанията Toyota показа концептуалния модел Furia (на снимките в галерията). Именно той е вдъхновил дизайнер от Малайзия да покаже как според него ще изглежда следващото поколение на един от най-популярните модели на японската компания – Corolla.
Малайзиец с идея за бъдещата Corolla
Дизайнерът Теофиллус Чин публикува първите си компютърни рисунки на новата Corolla, която според него ще бъде доста по-спортна на вид от досега познатите версии на модела. За предната броня и решетката на радиатора Чин е използвал някои черти на Camry, докато задната част е изцяло в стила на Furia.

Ако се окаже факт, че следващата Corolla ще бъде направена върху концепта Furia, тя ще бъде с около 40 мм по-широка, но и с 40 мм по-ниска от настоящото поколение на модела. Целта е автомобилът да бъде по-спортен и динамичен, и съответно по-привлекателен за младежката аудитория.
Малайзиец с идея за бъдещата Corolla
Под капака на новата Corolla, която ще се появи догодина, ще бъдат поставени подобрени 1.8 литров бензинов и 1.4 литорв дизелови мотори. На по-късен етап моделът ще получи и 1.6 литров дизел от BMW. Скоростната кутия ще бъде 6-степенна механична или вариатор.

Снимки: Paultan.org

Тагове: theophilus chin
0 от 500