IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren P1 – нови подробности

Спортният автомобил ще струва повече от 1 млн. евро

McLaren P1 – нови подробности

Компанията McLaren продължава да разкрива подробности за своя нов суперавтомобил P1. Нова порция информация за машината дойде, след като през уикенда тя бе представена пред отбрани клиенти на закрита церемония в Бевърли Хилс.
McLaren P1 – нови подробности
В Калифорния бе докаран същия автомобил (на снимката), който компанията показа на изложението в Париж през миналата година. Прототипът е напълно готов, за да излезе на пътя, но от McLaren продължават да крият неговия интериор със специално тонирани стъкла. Очаква се те да бъдат „махнати” на изложението в Женева през март, когато ще бъде официалната пълноценна премиера на машината.

McLaren P1 ще получи карбонов монокок, подобен на този, който е в основата на конструкцията на „по-малкия брат” MP4-12C. Само че в случая на P1 структурата ще бъде подсилена от алуминиеви елементи, за да се повиши безопасността. Каросерията ще бъде почти изцяло от карбон, а металните детайли ще бъдат подсилени с титаниева сплав.

Според производителя общото тегло на суперколата ще бъде около 1300 кг. Очаква се P1 да разчита на същия двигател като MP4-12C – V8 с обем 3.8 литра и мощност от 800 к.с. С помощта на системата за рекуперация на кинетичната енергия KERS водачът ще може на моменти да увеличава допълнително мощността на агрегата.

В McLaren са убедени, че P1 ще може бързо да си извоюва статуса на „най-бърз сериен автомобил” на знаменитата Северна дъга на писта „Нюрбургринг”, а като основен конкурент вече се сочи Ferrari F150. Компанията се готви да произведе максимум 500 екземпляра от P1, като цената на всеки ще бъде повече от 1 млн. евро.

Снимка: McLaren

Тагове: mclaren mp4-12c mclaren p1
0 от 500