IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda потвърди 7-местния SUV

Годишното производство на модела ще бъде от 100 000 бройки

Skoda потвърди 7-местния SUV

През последните няколко месеца усилено се носят слухове, че Skoda работи усилено върху пускането на пазара на нови SUV-модели. Сред тях са второто поколение на Yeti, а също така и компактен кросовър, който да се бори в B-сегмента с Renault Captur, Peugeot 2008 и други подобни модели.

Skoda потвърди 7-местния SUV

Skoda Yeti. Снимка: Skoda


Третият обаче ще бъде по-голям SUV от D-сегмент, който ще се предлага и във версия със 7 места. Това официално бе съобщено от шефа на чешката компания Винфрид Фаланд по време на представянето на лифтбека Skoda Octavia пред журналисти в Португалия.

Според неговите думи, Skoda ще се опита да да се пребори с модели като Kia Sorento и Hyundai Santa Fe. Всъдеходът със средни размери на първо време ще бъде насочен към пазарите в Китай и Русия, като в азиатската държава той ще се предлага само в 5-местния си вариант. Кросовърът ще бъде на платформата на Volkswagen - MQB, като се планира годишно производство от 100 000 бройки.

Винфрид Фаланд не съобщи точната дата за излизането на машината, тъй като според него проектът все още не е получил "зелена светлина". Шефът на Skoda обясни, че това е само формалност и даде ясно да се разбере, че подобен автомобил може да бъде готов не по-рано от 2015 г. Което означава, че ще се появи на пазара около година по-късно.
 

Тагове: suv
0 от 500