IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda потвърди 7-местния SUV

Годишното производство на модела ще бъде от 100 000 бройки

Skoda потвърди 7-местния SUV

През последните няколко месеца усилено се носят слухове, че Skoda работи усилено върху пускането на пазара на нови SUV-модели. Сред тях са второто поколение на Yeti, а също така и компактен кросовър, който да се бори в B-сегмента с Renault Captur, Peugeot 2008 и други подобни модели.

Skoda потвърди 7-местния SUV

Skoda Yeti. Снимка: Skoda


Третият обаче ще бъде по-голям SUV от D-сегмент, който ще се предлага и във версия със 7 места. Това официално бе съобщено от шефа на чешката компания Винфрид Фаланд по време на представянето на лифтбека Skoda Octavia пред журналисти в Португалия.

Според неговите думи, Skoda ще се опита да да се пребори с модели като Kia Sorento и Hyundai Santa Fe. Всъдеходът със средни размери на първо време ще бъде насочен към пазарите в Китай и Русия, като в азиатската държава той ще се предлага само в 5-местния си вариант. Кросовърът ще бъде на платформата на Volkswagen - MQB, като се планира годишно производство от 100 000 бройки.

Винфрид Фаланд не съобщи точната дата за излизането на машината, тъй като според него проектът все още не е получил "зелена светлина". Шефът на Skoda обясни, че това е само формалност и даде ясно да се разбере, че подобен автомобил може да бъде готов не по-рано от 2015 г. Което означава, че ще се появи на пазара около година по-късно.
 

Тагове: suv
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    знаещ до: Ъ ( преди 11 години )
    Ъ си секръстил явно,защото е средната буква от името ти ***.Прочети още няколко пъти какво съм написал и чак тогава пущай глупостите си!Форестър да те светна *** е нито малък,нито 7-местен СУВ.Или може би искаш да ме убедиш в нещо друго?Хайде давай да видим,каква нова глупост ще измислиш!
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    Стояне, кой ти каза, че няма ХV?
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    "Знаещ" си ама друг път!Субару си имат Форестър от много време насам :)Принципно тази марка може да се похвали с едни от най-верните си клиенти, въпреки ниските продажби както у нас така и в световен мащаб.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Стоян Малкотърновски ( преди 11 години )
    Забравяте и за Субару ХV / на платформата на Импреса/ , тука още я няма . който е недоволен от проходимостта им - не знае какво иска
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Стоян Малкотърновски ( преди 11 години )
    е , да сравнявате Субару с Шкода си е направо кощунство , Субару е уникат, питате се за 7 - местно Субару - ми има - Трибека - правят я в два варианта - 5 и 7 - местна. Верно има спор - каква е Трибеката , аз лично съм виждал на пристанището с бар - кода - черно на бяло бе написано MPV / който знае няма нужда да му обяснявам/ , ама в Мобиле БГ може да се търси при джипките
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Голяма мъка преследва ФВ винаги с новия си модел-дали да го пусне и на Шкода и на Сеат така, че хем да е различен, хем да не конглокира базовия модел.
  • #7
    5 rate up comment 11 rate down comment
    до Дошо ( преди 11 години )
    По правилният въпрос е докога ти ще разнасяш зловоние?А това.че нищо не разбираш от автомобили е ясно.И до Civic на старо няма да го докараш,ха,ха,ха!
  • #6
    11 rate up comment 8 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Субару имат ли 7-местен или малък СУВ?Май не се сещам за такива.За Роувър просто не ми говори!Стара и отминала слава.Преди големите им камиони наистина бяха големи машини.Все още се движат,но бяха направени без икономии на желязо.Дизелите им бяха атмосферки и нямаха чупене.Да,но нещата се промениха и фирмата Роувър отиде в 3-та глуха заедно с колите си.Не казвам,че са лоши,но пред японките са компромис.
  • #5
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Знаещ, не си представях Субару като компромис, но ти промени представите ми, отделно си мислех че Роувърите също стават...
  • #4
    13 rate up comment 13 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Малка джипка:Сузуки Самурай,Витара или ДжимниДайхатцу Териос.7-местен:Кашкай за предимно градско или Патфайндер за по-тежки терени. А най-коравите са:Тойота ланд Крузер,Нисан Патрол и Мицубиши Паджеро.Всичко останало е компромис,а покупката на Шкода или друг *** от ВАГ е живо набутване.Хората реват от тази компания.