IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви хибридно A6 Sportback

Моделът ще разчита на 2.0 литров мотор с мощност 300 к.с.

Audi готви хибридно A6 Sportback

През септември тази година Audi ще покаже на изложението във Франкфурт прототип на „заредена” хибридна модификация на модела А6. Според изданието Bild, което се позовава на свои източници в компанията, тя ще носи допълнението Sportback към името си.
Audi готви хибридно A6 Sportback
Новата версия с 5 врати ще заеме място в моделната гама между A5 Sportback и A7 Sportback, а пълното й название ще бъде A6 Sportback e-tron. По предварителна информация в състава на хибридния агрегат ще влезе 2.0 литровия турбомотор от хечбека S3 с мощност 300 к.с и електродвигател с мощност 100 к.с.

Настоящият хибриден седан Audi A6 (на снимката) разчита на 2.0 литров турбомотор с мощност 211 к.с., електродвигател с мощност 54 к.с., комплект литиево-йонни батерии и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Само на ток моделът може да измине 3 км.

Съвсем наскоро Audi отложи за неопределен срок пускането в серийно производство на модела R8 e-tron заради високата му стойност. Компанията се отказа и от пускането на електрически А2. Въпреки това в Audi са си поставали за цел през 2020 г. да имат най-висок дял при електромобилите от луксозния сегмент. Затова шефовете на марката смятат да пуснат електрически или хибридни версии на всички свои модели.

Снимка: Audi
 

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    drianov ( преди 11 години )
    За 100 кс електродвигател няма подходящ суперкондензатор... Може би е логично от ниските модели да се започне електрификацията.
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    300кс малък бензинов мотор и 100кс електродвигател - ауди се приближава до идеалния хибрид. само трябва да е с кондензатори, а не с батерии. вервайте ми.
  • #2
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    айде бе,пък вие всичко разбирате и знаете
  • #1
    15 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Не само за ауди важи това , винаги съм бил песимистично настроен към новина от рода на " новия модел на еди коя си марка .... ЩЕ изразходва 2.5 литра на сто, ЩЕ ускорява за 4.5 секунди и ЩЕ има 500 км. автономен пробег примерно. Нека направят колата и да я тестват в реални условия , тогава да се хвалят , какво щяла да прави !!! Така и аз уттре мога да пусна една скица , и да кажа че имам проект за космически кораб ,който ще лети до луната и обратно, ама само в моята глава !